Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı

Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile “Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı” çerçevesinde gazetecilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı yapılacak.

20.06.2014 16:40

Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürlüğü işbirliği ile "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı" çerçevesinde gazetecilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı yapılacak.

23 Haziran 2014 pazartesi günü bir otelde düzenlenecek olan toplantıya konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zeynep Şimşek olarak katılacaktır. Eskişehir'e, Urfa ve Adıyaman bölgesinden çalışmak için gelen işçilerin bulunması nedeniyle yapılacak toplantı daha da önem taşıdığı belirtildi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Celal Güneş, Harran üniversitesi Rektörlüğü'nün mevsimlik çalışan tarım işçilerinin yaşadığı Sağlık problemleri ve bunları gidermeye yönelik yaptığı çalışmaların toplumsal açıdan önemli bir hadise olduğunu belirtti. Eskişehir bölgesinde Adıyaman ve Şanlıurfa'dan gelen tarım işçilerinin olmasının, düzenleyecekleri toplantıyı daha da anlamlı kıldığını belirten Güneş, "Biz de sosyal sorumluluk çalışması olarak gördüğümüz böyle bu projede, Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği yapmanın faydalı olacağını düşündük. Bu bakımdan 23 Haziran 2014 tarihinde ilimizde düzenlenecek toplantının, yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulması ve farkındalık oluşması için çalışma yapıyoruz. Düzenlenecek toplantıda, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zeynep Şimşek tarafından yapılan çalışmalar anlatılacaktır" diye belirtti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise, ülkede her 4 kişiden birinin tarımda istihdam edildiğinin bilindiğini hatırlattı. Bütün dünyada olduğu gibi bölgedeki kırsal alanda yaşayan ve tarımla uğraşan nüfusun daha fazla hastalanma riski altında olduğunu işaret eden Prof. Dr. Mutlu, "Şanlıurfa ve Adıyaman illerimizin Türkiye'de 48 ile mevsimlik tarım işçisi göndermesi ve mevsimlik tarım işçilerinde, hastalık ve erken ölümlerin diğer nüfus gruplarına yüksek olması nedeniyle, Harran Üniversitesi tarafından Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş olup, temel amacı tarımda çalışanların sağlık düzeyinin yükselmesine yönelik destek olacak araştırma ve uygulama projelerini yürütmektir. Bir toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesinde, gerek toplumun bilgilenmesi gerekse hizmet kurumlarının işlerliğinin artmasında medya büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle üniversitemiz tarafından "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı" kapsamında ülke modeli geliştirme çalışmaları devam etmektedir" diye kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement