Mersin'de CHP'liler Fener Alayında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mersin'de CHP'liler Fener Alayında Buluştu

Mersin\'de CHP\'liler Fener Alayında Buluştu

Mersin'de CHP'liler, Mezitli İlçe Örgütünün düzenlediği Fener Alayında buluştu.

30.10.2013 16:18  Güncelleme: 16:19

Mersin'de CHP'liler, Mezitli İlçe Örgütü'nün düzenlediği Fener Alayı'nda buluştu. Fener Alayı'na CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı, CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.

CHP İlçe Örgütü tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı'na katılmak üzere yüzlerce CHP'li Mezitli Belediyesi önünde toplandı. Buradan saat 19.30'da Mezitli Belediyesi festival alanına doğru yürüyüşe geçen CHP'lilere, evlerindeki vatandaşlar da bayraklar ve alkışlarla destek verdi. Fener Alayı festival alanında sona ererken, CHP İl Başkanı Akar, burada yaptığı konuşmada, "Cumhuriyete nasıl sahip çıkacağımızı bir kere daha gösterdik. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de Cumhuriyet Bayramı'nı iki gün süren etkinliklerle kutluyoruz" dedi.

Milletvekili Atıcı da Cumhuriyetin en büyük bayram olduğunu belirterek, "Mezitli sahillerinden tüm Türkiye'ye dalga dalga umudun yayıldığını görüyorum. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız. Sizlerden aldığımız güçle TBMM'de sizin gücünüz, yüreğiniz oluyoruz, size layık olmaya çalışıyoruz. Hepimiz ant içiyoruz, biz bu inançla cumhuriyeti koruruz, cumhuriyeti koruyacağız" diye konuştu.

Milletvekili Seçer ise cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılını 90. yıla yakışır şekilde kutladıklarını söyledi. Yürüyüşe katılanları kutlayan Seçer, "Bugün ikinci bir mutluluğum var, gençleri alanlarda gördüm. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti kurarken gençlere emanet etti" ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde halkla beraber omuz omuza bayram coşkusunu yaşadıklarını kaydetti. Yıldırım, "90 yaşında bir çınar ama filiz gibi taptaze bir çınar. Bir lider düşününüz ki, çocuklarına, gençlerine birer bayram hediye etsin. Burada ise cumhurun yani sizlerin bayramını hep birlikte kutluyoruz. Sizin bayramınız kutlu olsun. Cumhuriyet sessizlerin sesidir. Bu nedenle bundan sonraki bayramlarımızı, eskiden heyecanını duyduğumuz, günlerce yaşayacağımız, bir an önce gelmesini istediğimiz, Cumhuriyet Bayramımızı kutlama isteği içerisindeyiz. İnşallah bundan sonraki yıllarda bunu yaşatacağız ve başaracağız, buna inanıyorum. Sizlere güveniyoruz, sağ olun, var olun" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de CHP'liler Fener Alayında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement