"Hiçbir Parti İle İttifakımız Söz Konusu Değildir" - Son Dakika
Yerel

"Hiçbir Parti İle İttifakımız Söz Konusu Değildir"

"Hiçbir Parti İle İttifakımız Söz Konusu Değildir"

MHP Bitlis İl Başkanı Metin Taşdemir, "Hiçbir parti ile ittifakımız söz konusu değildir." dedi.

03.03.2014 18:30  Güncelleme: 18:50

MHP Bitlis İl Başkanı Metin Taşdemir, "Hiçbir parti ile ittifakımız söz konusu değildir. Ancak partisinde istifa edipte partimize katılmak isteyen herkese de rozetimizi takarız" dedi.

MHP'nin de içinde olduğu 5 parti birleşerek Bitlis'te ortak aday çıkarılması kararı aldığı haberinin gerçeği yansıtmadığını belirten Taşdemir, Belediye Başkan Adayı Cengiz Ekin'in konuşmasının tamamının basın yer almadığını belirtti. Taşdemir, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamasında, "İki gündür televizyonlarda ve internetlerde haber haline gelen Bitlis'te beş siyasi partinin birleşmesi ve ittifakı söz konusudur. Ben bu iki günlük sürede il dışında olduğumu ve diğer siyasi partilerin böyle bir açıklamasının söz konusu olduğunu öğrendim. Ben MHP İl Başkanı olarak çok açık ve net bir şekilde MHP asla ve asla hiçbir siyasi parti ile birleşmesi ve ittifakı söz konusu değildir. Bunu haber haline getiren diğer siyasi parti temsilcileri ile ittifak kurmamışız kurmayacağız da MHP'nin Bitlis siyasetinde ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde iddialı olduğunu gören diğer siyasi parti temsilcileri kendi partilerinden istifa edip MHP'ye katılacakları yönünde Bitlis halkı arasında konuşulan bir ifade haline geldiğini gördük. Biz bu arkadaşların ve belediye başkan adaylarının istifa edip MHP'ye katılması halinde bunların dışındaki bütün herkese rozet takmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. MHP hiçbir parti ile ittifak halinde olmayacak. Türkiye'de her gün büyüdüğü gibi 30 Mart seçimlerinde de çok net ifade ediyorum çok iyi bir sonuçla MHP'nin gücünü ortaya koyacağını ifade ediyorum. İttifak be birleşme konusunda yapılan haberleri yalanlıyorum. Partimize katılacak herkim olursa olsun rozeti İl Başkanı olarak takmaya her zaman hazırdım bugünde hazırım" dedi.

Kendisiyle birleşme ile kimsenin bir görüşmesi olmadığını ifade eden Taşdemir, "Ben Ankara'da olduğumu bu süreçte benim belediye başkan adayımı bir kahvaltı adı altında davet etmişler. Onların kendi ifadelerinde Bitlis'te beş partinin birleşeceği yönünde ve tek aday üzerinde birleşip seçime öyle katılacakları yönünde bir ifadeleri var. Bunun hiçbir yönünde MHP yoktur. Ben İl Başkanı olarak Bitlis halkına önemle duyuruyorum" diye konuştu.

Taşdemir, "Belediye Başkan adayımızın açıklamasında kırpma ve kesinti olduğunu ifade etmek istiyorum. Başkan adayımın açıklamasında diğer siyasi partilerin istifa edip MHP'ye katılacağı yönünde olan ifadesi yayınlanmamıştır. MHP adına böyle bir açıklama doğru değil, yayınlandığı gibi bir açıklama yapmamıştır" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hiçbir Parti İle İttifakımız Söz Konusu Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement