Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Adıyaman'da stand up programı iptal edildi

28.07.2013 00:20

Mısır'ın Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda güvenlik güçlerince demokrasi yanlılarına ateş açılması nedeniyle Adıyaman Belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği stand up gösteri programı iptal edildi.

Recep Demirkaynak tarafından Demokrasi Parkı'nda sunulan etkinlikte, stand up programı yerine Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, burada yaptığı konuşmada, ramazan etkinliklerini belediye olarak dolu dolu geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda düzenleyecekleri stand up programınıı Mısır'daki olaylar nedeniyle iptal ettiklerini söyledi.

Demirkaynak'a anlayışından dolayı teşekkür eden Büyükaslan, Müslüman Mısır halkının özgürlük mücadelesinin sonunda zafere ulaşacağını dile getirdi.

Batı ülkelerinin tutumuna tepki gösteren Büyükaslan, "Batı dünyası İstanbul'daki gezi olaylarında 9 saat canlı yayın vererek Türkiye'de bir karışıklık çıkarmak istemiştir. Başbakanımızın dik durması ile emellerine ulaşamamışlardır. Bugün Mısır'da yaşanan zulüme sesini çıkarmayan Batı, birgün bunun hesabını verecektir" diye konuştu.

Adıyaman'a Adeviyye Meydanı

Büyükaslan, Karayolları Kavşağı'nda yapım çalışmasının devam ettiğini belirterek, ilk meclis toplantısında bu meydanın adını Adeviyye Meydanı olarak değiştireceklerini ifade etti.

Büyükaslan, Mursi'nin yanında olduklarını vurgulayarak, demokrasi mücadelesinin verildiği Adeviyye Meydanı'nı Adıyaman'da da yaşatacaklarını aktardı.

Daha sonra Demirkaynak, Türk milletinin bu tür hadiselerde çok saygılı bir millet olduğunu dile getirerek anılarını anlattı ve programın sonunda dua etti. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement