Modifiye Tutkunlarından Emniyetin Genelgesine Tepki - Son Dakika
Yerel

Modifiye Tutkunlarından Emniyetin Genelgesine Tepki

Modifiye Tutkunlarından Emniyetin Genelgesine Tepki

Antalya'da kendilerini Honda Antalya Grubu olarak tanıtan yaklaşık 200 modifiye araç tutkunu, Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesinin yerinde olduğunu belirtti.

21.07.2014 10:38  Güncelleme: 10:59

Antalya'da kendilerini Honda Antalya Grubu olarak tanıtan yaklaşık 200 modifiye araç tutkunu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesinin yerinde olduğunu belirterek, çevreye rahatsızlık veren araçlara ceza kesilmesini, polisin keyfi uygulamalardan ise kaçınmasını istediler.

Antalya Deepo Alışveriş Merkezi otoparkında toplanan yaklaşık 200 modifiye tutkunu, sessizce Serik Caddesi yan yolda tur attılar. Grup içinde bayan sürücülerin ve ailelerin de olması dikkat çekti. Antalya Honda Grubu adına konuşan Mehmet Ali Tüfekçi, 10 binin üzerinde üyelerinin olduğunu belirterek, kimseye zararı olmayan sosyal ve etkin bir grup olduklarını söyledi. Hobi amaçlı bir araya geldiklerini kaydeden Tüfekçi, "Alışkanlığımız araçlarımıza modifiye yapmak. Kendi çapımızda araçlarımıza bir şeyler yapıyoruz. Araçlara yapılan aksesuarlar Avrupa şartlarına uygun olarak muayeneden geçiyor. Yalnız polisin katı ve sıkı tutumu yüzünden sıkıntı çekiyoruz. Herkes modifiyecileri kötü tanır ama. Bizim grubumuz çok farklı, biz bunun ayırt edilmesini istiyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı genelgenin ardından polisin katı tutumunu beğenmiyoruz" dedi.

Çevreyi rahatsız eden her türlü aksesuara kendilerinin de karşı olduklarını dile getiren Tüfekçi, "Açık egzozu olan, çevreye rahatsızlık veren araç bağlansın. Bizde onu istiyoruz. Bizim sıkıtımız zaten bu. O grup yüzünden herkes sıkıntı çekiyor. Gecenin bir yarısında kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Ama aracı durdurup da bir şeyler aramak bence art niyet. Cam filminden araba bağlamak, fabrika çıkışından üzerinde aksesuar bulunan araç bağlanıyor. Uygulamanın keyfiyete kaçmasını istemiyoruz. Kimseye zararımız yok. Bugün yine toplandık, iftara gideceğiz. Kasıtlı uygulamadan şikayetçiyiz. Egzoz açıksa bağlansın. Her şey ayarında güzel. Trafikte kimseyi rahatsız etmiyoruz. Sapla saman birbirinden ayrılmalıdır" diye konuştu.

Ali Rıza Kesikçi de, dün muayeneden geçen aracına bugün cam filminden ceza yazılmasına tepki gösterdi. Filmden ceza yazılacaksa neden muayeneden geçtiğini söyleyen Kesikçi, "Aracım muayeneden geçmese ona göre söktürürdüm filmi. Ceza yiyeceksem neden geçti. Bir şeyi bilelim yasaksa yasak. Ben cam filminden yiyorsam, diğer araçlarda ceza yemeli" dedi.

7 yıldır modifiye araç kullanan Ebru Kurt, Honda tutkunu olduğunu belirterek, "Uygulamanın aşırı olduğunu düşünüyorum. Daha önce benimde aracım modifiyeliydi. Cezanın ardından kaldırdım. Kaldırdım aksesuarları. Sadece film kaldı. Ama modifiyeyi seviyorum ve özgürlük olarak tanımlıyorum. Cezaların ayarında olmasını istiyoruz. Hak eden varsa cezayı yesin" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, otomobilleriyle Serik Caddesi'nde tur atarak iftar programına geçti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Modifiye Tutkunlarından Emniyetin Genelgesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement