Mtso, İşsizlere Ramazan Ayında Camilerden Ulaşacak - Son Dakika
Yerel

Mtso, İşsizlere Ramazan Ayında Camilerden Ulaşacak

Mtso, İşsizlere Ramazan Ayında Camilerden Ulaşacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin Mersin geneline daha etkin duyurulması için camilerden yararlanılacağı...

19.07.2012 15:02

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin Mersin geneline daha etkin duyurulması için camilerden yararlanılacağı bildirildi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT, UMEM projesine destek istemek amacıyla Mersin İl Müftüsü Ali Melek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Ramazan ayının bereketinden faydalanmak istediklerini belirten Aşut, "Mersin göç alan bir il. İşsizliği azaltmakta Mersin olarak büyük başarılar elde ettik. Ancak, ekonomisi sürekli büyüyen Mersin için bunlar yeterli olmuyor. Bir yandan işsizlerimiz iş bulamadığını söylüyor, öte yandan iş dünyası nitelikli eleman bulamaktan şikayetçi. 'İşsizlik yok, mesleksizlik var' diyerek çıktığımız bu yolda, asıl önemli olan şeyin gençlerimize gerçek meslekler kazandırmak olduğuna inanıyoruz. UMEM kursları hem eğitim hem de staj süresinde eğitim alanların maaşlarını ve kazalara karşı sigortalarını ödüyor. İş garantili UMEM kursları, işsizliğin toplumsal bir sorun olmasını önleyecek hayırlı bir projedir. Ramazan ayında da camilerimizi dolduran vatandaşlarımız içinde binlerce işsiz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda değerli İl Müftümüz Ali Melek'in katkılarıyla daha çok işsiz insanımıza ulaşacağımıza eminim" dedi.

Aşut, UMEM kursları tanıtım ve başvuru bilgilerinin işsizlere ulaşmakta çok etkili olacağını kaydetti. Hayattaki en büyük zenginliğin insan olduğuna dikkat çeken Aşut, insanların bu kurs sonunda onuruyla evine ekmeğini götüreceğini söyledi. Aşut, bir meslek ve iş sahibi yapacak olan bu projeye destek olan herkese teşekkür etti.

Mersin İl Müftüsü Melek ise UMEM gibi hayırlı bir projeyi hayata geçirdikleri için Başkan Aşut ve MTSO yönetimini tebrik etti. Melek, böylesi toplumsal huzuru sağlayacak önemli bir projede Mersin Müftülüğü'nün duyarsız kalamayacağının altını çizerek, "İnsanımız bir iş sahibi olursa evine onuru ile alnının teri ile bir ekmek götürürse huzurlu olur. İnsanlarımız huzurlu olursa toplum da huzurlu olur. Toplumsal huzurumuz için çok önemsediğimiz UMEM projesine Müftülük olarak tüm desteği vereceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtso, İşsizlere Ramazan Ayında Camilerden Ulaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement