Müdür Yorulmaz'dan Kurbanlık Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Müdür Yorulmaz'dan Kurbanlık Uyarısı

Müdür Yorulmaz\'dan Kurbanlık Uyarısı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşları kurbanlık seçimi konusunda uyardı.

04.10.2013 11:54

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşları kurbanlık seçimi konusunda uyardı.

Müdür Halil Yorulmaz, yaptığı açıklamada, şehir dışından gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kulak küpesiz ve yanında veteriner sağlık raporu olmayan, il içerisinde ve bağlı kasaba ve köylerden gelen hayvanlarda ise pasaportu, nakil belgesi bulunmayan hayvanların kurban pazarına girişlerine müsaade edilmeyeceğini söyleyerek, yetiştiricileri ve üreticileri uyardı.

Yorulmaz, koyun, keçi, sığır, manda ve deveden kurbanlık hayvan olabileceği belirterek, damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin önlenerek, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanların tercih edilmesi gerektiği ifade etti.

Yorulmaz, "Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önemli olduğu, bu nedenle kötürüm derecesinde hasta, gebe, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmamaktadır.Ancak, hayvanın burulmuş, doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, kurban edilmesine mani teşkil etmediği dile getirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müdür Yorulmaz'dan Kurbanlık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement