Muğla-Denizli Köprüleri Geliştiriyor - Son Dakika
Yerel

Muğla-Denizli Köprüleri Geliştiriyor

Muğla-Denizli Köprüleri Geliştiriyor

Muğla merkez Göktepe grup köyleri ile Denizli arasındaki ulaşımı rahatlatacak köprü inşaatı için düğmeye basıldı.

05.02.2013 15:42

Muğla merkez Göktepe grup köyleri ile Denizli arasındaki ulaşımı rahatlatacak köprü inşaatı için düğmeye basıldı. Aydın, Denizli ve Muğla illerinin kesişme noktası olarak bilinen Akçay çayı üzerine yapımı düşünülen köprü için Denizli ve Muğla İl Genel Meclis üyeleri 500 Bin TL 2013 yılı yatırım programından 250'şer bin TL ödenek ayırdı.

Akçay üzerine geçmişte kullanılan İncekemer köprüsünün tamamen yıkılmasının ardından, Kale'ye gidecek köylüler yaklaşık 40 kilometre fazladan yol katetmek zorunda kalıyordu. Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek ve komisyon üyeleri köprü yapımını görüşmek üzere Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu'yu ziyaret ettiler. Ziyarette Kale İl Genel meclis üyesi Durmuş Güngül de hazır bulunurken, Denizli İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, köprünün yapımı için gerekli tük katkıyı vereceklerini açıkladı.

Köprünün yapımı ile sadece ticari anlamda değil, iki ilin sınırındaki köyler arasında sosyal anlamda da yıllardır süregelen bir ilişki bulunduğunu söyleyen Muğla İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek, "Denizli ve Muğla il sınırındaki bu köyler arasında yıllardır komşuluk ilişkisinin yanında kız alıp verilmiş, ticaret yapılmış. Şimdi yaklaşık 40 köyümüzün kullandığı bu köprü kullanılamaz durumda. Bu yöredeki köylülerimiz de en az 40 kilometre fazladan yol gidiyor. Köyrü yapılması durumunda yine eskisi gibi hem ticari olarak, hem de sosyal anlamda ilişkiler tekrar başlayacak. Çamoluk köyünde Denizlili bir işadamımızın işlettiği maden ocağı var. İşletme sahibi Mustafa Küçüker de köprü yapımı için bize katkı verecek. Bunun yanında Orman İşletme Müdürlüğü ile de görüşülerek destek konusunda neler yapabilirler onu görüşeceğiz. Köprüyü devlet-vatandaş işbirliğinde yöre halkımıza kazandırmak istiyoruz. Şubat ayı sonuna kadar köprünün maliyet hesapları yapılacak ve mart ayı sonunda da ihalesini yapmak istiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla-Denizli Köprüleri Geliştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement