Muş'ta 'Çocuk Hakları' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 'Çocuk Hakları' Konferansı

Muş\'ta \'Çocuk Hakları\' Konferansı

MUŞ (İHA) – Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ‘Çocuk Hakları’ adı altında bir konferans düzenledi.

15.10.2015 16:21

MUŞ (İHA) – Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'Çocuk Hakları' adı altında bir konferans düzenledi.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Çocuk HaklarI' konferansına Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, şube müdürleri ve okul müdürleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Özelikle okul müdürlerine yönelik düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, okul müdürlerinin bekçi gibi gidip okulda oturmamaları gerektiğini söyledi. Vali yardımcısı olarak kendi başkanlığında ve cumhuriyet savcısının katılımı ile bir kurul oluşturduklarını ve her iki ayda bir toplandıklarını ifade eden Uyan, "Orada çok ciddi kararlar alıyoruz. Tabi yapmak istediğimiz çok şeyler var, ama biz ilk etapta sizlerle bu konuyu paylaşmak istedik. Muhakkak birçok vaka geliyor bize, bundan ilk haberdar okul müdürü olması gerekiyor. O yüzden özellikle öğretmenlerimizle rehber hocalarımızla birlikte çalışarak sıkıntıları hep beraber çözmemiz gerekiyor. Eğer bu sorunları aşamıyorsak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzle bu konuda eğitim almış uzmanlarla görüşmek lazım" dedi.

Bazı konularda okul müdürlerinden önce haberdar olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Uyan, "Bazı olumsuz konular cereyan ettiği zaman ben duyuyorum, okul müdürlerinin haberi olmaz. Okul müdürlerinin yapacağı tespit bizim için çok önemlidir. Okul müdürü orada bekçilik yapan birisi olmamalı, okul müdürümüz çocukları izleyerek iletişim içinde olmalıdır" diye konuştu.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden göreli Sosyal Hizmetler Uzmanı Sıdıka Daban, çocuk hakları konusunda detaylı bilgiler verdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Çocuk Hakları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement