Muş Valisi Çınar'a Çevre Günü Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Muş Valisi Çınar'a Çevre Günü Ziyareti

Muş Valisi Çınar\'a Çevre Günü Ziyareti

Muş Valisi Ali Çınar, insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama ihtiyacı ve bilincinin her geçen gün arttığını söyledi.

05.06.2012 13:53

Muş Valisi Ali Çınar, insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama ihtiyacı ve bilincinin her geçen gün arttığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Fikret Kaya ve çevre mühendisleri, 5 Haziran Dünya Çevre günü münasebetiyle Vali Ali Çınar'ı makamında ziyaret etti. Vali Çınar'a çiçek takdim eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, çevrenin önemine değindi. Son yıllarda özellikle insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama ihtiyacı ve aynı zamanda bilincinin her geçen gün arttığını ifade eden Çınar, bu konuda tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de bu bilincin gelişmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Çevrenin korunması konusunda devlet olarak gayret sarf ettiklerinin altını çizen Çınar, "Son yıllarda özellikle insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşama ihtiyacı ve aynı zamanda bilinci her geçen gün artmakta. Bu konuda tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de bu bilincin gelişmesi ve insanların daha sağlıklı çevrede yaşamasına yönelik gerek devletimizin sunmuş olduğu kamu yönetim teşkilatlarıyla, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız ve fert fert herkes büyük bir gayret içerisinde çalışmaktadır. Çevrenin korunması konusunda devletimiz olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz, ayrıca mahalli idarelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, çevrenin korunması ve doğal hayatın geliştirilmesi, korunması konusunda yoğun bir gayret sarf edilmekte. Bu bütün canlılar için önemlidir. Çünkü doğal hayatın korunması hem tün canlı habitat için hem de insanların daha huzurlu yaşaması için çok gereklidir. Bu çerçevede ilimizde de aynı gayret her geçen artarak devam etmektedir" dedi.

Çevrenin korunması ve çevre sağlığının geliştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çınar şöyle konuştu;

"Özellikle son yıllarda sanayinin gelişmesiyle çevrenin kirlenmesi, doğal kaynakların bundan daha olumsuz etkilenmesi gündeme gelmekte. Bu çerçevede devletimiz kanunlarla, diğer yasal düzenlemelerle çevrenin korunmasına dönük bir takım idari tedbirler ve yaptırımlar getirmekte. Havanın, toprağın, suyun ve tüm çevrenin korunmasına önem verilmektedir. Elbette bu konuda eksiklerimiz var. Bu eksiklerimiz olduğu için her geçen gün yeni kurulan teşkilatlarla, yeni çıkarılan yasal düzenlemelerle bu eksiklerimizin giderilmesine dönük çabalar da yoğun bir şekilde gösterilmektedir." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Valisi Çınar'a Çevre Günü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement