Müsiad Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Müsiad Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gündemi Değerlendirdi

Müsiad Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gündemi Değerlendirdi

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, son dönemde Türkiye'de meydana gelen gündem konularını değerlendirdi.
Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık,...

05.11.2013 11:02

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, son dönemde Türkiye'de meydana gelen gündem konularını değerlendirdi.

Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bayan milletvekillerinin başörtüsü ile girmesi, MARMARAY projesi gibi konuları değerlendirdi. Kılçık, TBMM'de başörtüsüyle katılımlara katkı sağlayan tüm siyasi partilere teşekkür ederek, "Geçtiğimiz hafta başörtülü vekillerimizin TBMM de çalışmalarına başörtüsüyle katılmalarına katkı sağlayan tüm siyasi partilerimize teşekkür etmek istiyorum. İnşallah meclisimizden kişi hak ve özgürlüklerini temel alan, toplumun bütün kesimlerince benimsenecek daha katılımlı, şeffaf ve demokratik bir Anayasayı da yapmasını beklediğimizi belirtmek isterim" dedi.

MARMARAY Projesi'nin Türkiye'ye güç ve artı değer kattığını belirten Kılçık, "Yüzyılın en büyük projelerinden biri olan MARMARAY, dünyanın en güzel kenti İstanbul'a değer, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine güç katmış ve bizleri gururlandırmıştır. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçenleri tebrik eder, şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Sözlerine finansal sistemin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, devam eden Kılçık, şunları söyledi:

"Finansal sistem, insanın ve toplumun daha müreffeh bir seviyeye ulaşması için ancak bir araç olması gerekirken, bugün tamamen farklı bir fonksiyon üstlenmiştir. Günümüzde, neredeyse bir amaç haline getirilen finansal sistemin, doğru bir bakış açısıyla, yeniden değerlendirilmesi kaçınılmazdır. Bugün, kaliteli finansmana hızlı erişimin nasıl olması gerektiğinden çok, faizlerin kaç baz puan artmasına, niçin ihtiyaç olduğu tartışılıyor. Tıpkı, insanların neden öldürüldüğünün değil, öldürülüş biçimlerinin tartışıldığı, günümüz medeniyet anlayışında olduğu gibi. Tasarruf oranlarının düşüklüğü sebebiyle, ülkemizde, borca dayalı büyüme kaçınılmazdır. Mevcut sistemde, bankalarımız, birer ticari işletme olmalarına rağmen, neredeyse hiç risk taşımıyorlar."

Kılçık, büyük projelerin makul boyutlara bölünmesi gerektiğinin altını çizerek, bugün Türkiye'nin siyasette olduğu gibi ekonomik olarak da tarihi bir fırsatın içerisinde olduğunu kaydetti.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı, Kurt Ali Kılçık'ın konuşmasının ardından Münir Arıkan katılımcılara 'Sıra Dışı Düşünce ve İnovasyonla Başarı' semineri verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement