Nazilli'de Dünya Yaşlılar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Dünya Yaşlılar Günü Etkinlikleri

Nazilli\'de Dünya Yaşlılar Günü Etkinlikleri

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmetleri ekibi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla hizmet alan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

03.10.2013 13:24

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmetleri ekibi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla hizmet alan yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Düzenli olarak yaşlıların tedavileri için yaşlılarla bir araya gelen ekip bu kez Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Hakan Derici ile birlikte yaşlılara günlerini kutlamak ve çiçek hediye etmek için ziyaret etti.

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız ve dünya nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan yaşlılara, sevgi ve saygıyı dile getirmek için, 1990 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 1 Ekim tarihi Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan sorumlu hekimi Dr. Hakan Derici; "Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır. TÜBİTAK'ın desteğiyle Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü tarafından ülkemizde yapılan çalışmada Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en yüksek olduğu yerleşim 82,4 yıl ile Nazilli ilçemizin olduğu bildirilmiştir. Uzun yaşam merkezi olan ilçemizde Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri ekibince yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdüren yaşlılarımıza yaşadıkları yerlerde sağlık hizmeti verilmektedir" dedi.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Hakan Derici ve Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi tarafından yaşlı hastalar ziyaret edilirken, günleri kutlanarak çiçek takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Dünya Yaşlılar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement