Nişanyan'a 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nişanyan'a 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Nişanyan\'a 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Selçuk Kaymakamı Aziz İnci'yi 'tehdit' ettiği iddia edilen Sevan Bedros Nişanyan hakkında, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

12.04.2011 11:30

İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde, imara aykırı ve kaçak inşa ettiği yapılar ile 'Hodri Meydan Kulesi' ile ilgili yıkım kararı alınması üzerine, gazetelere yaptığı açıklamalardaki sözleriyle Selçuk Kaymakamı Aziz İnci'yi 'tehdit' ettiği iddia edilen Sevan Bedros Nişanyan hakkında, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yazar Sevan Bedros Nişanyan, geçen ocak ayında, bir gazetede yayınlanan hahaberde devletin bürokratlarının hayal kurduğunu belirten Nişanyan, "Kaymakam da dahil olmak üzere cahil bu insanlar. Bu kurdukları hayaller çok fazla ilgimi çekmiyor. Gelecekleri varsa, görecekleri de var. Kan dökülmeden bu işin yapılabileceğini zannediyorlarsa çok yanılıyorlar" dedi. Gazetede çıkan haberden sonra Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Bekir Güney, toplanan kanıt ve alınan ifadelere göre, Nişanyan'ın söylediği sözlerle Selçuk Kaymakamı İnci'yi tehdit ettiğini belirtip, hakkında, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Selçuk Savcılığı'nda ifade veren Sevan Bedros Nişanyan, suçlamaları kabul etmedi. Söylediği sözlerin gazete tarafından abartıldığını, kendisinin kimseyi tehdit etmediğini belirten Nişanyan, "Dökülecek kan benim de olabilir' dedim. Ama gazete bunu kendine göre yazmış" dedi. Sevan Bedros Nişanyan'ın önümüzdeki günlerde İzmir 22'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacağı belirtildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Nişanyan'a 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement