Ödemiş'in Tanınmış Yüzleri Bu Sergide - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'in Tanınmış Yüzleri Bu Sergide

Ödemiş\'in Tanınmış Yüzleri Bu Sergide

Ödemişli yazar ve fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın'ın 45 Ödemişli tanınmış ismin portresinden oluşan "Kaybettiklerimiz" adlı fotoğraf sergisi, Ödemiş Belediyesi'nin kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında açıldı.

06.09.2013 11:18

Ödemişli yazar ve fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın'ın 45 Ödemişli tanınmış ismin portresinden oluşan "Kaybettiklerimiz" adlı fotoğraf sergisi, Ödemiş Belediyesi'nin kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında açıldı.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yazar ve fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın, emekli başkonsolos Ülkü Başsoy, ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, belediye daire amirleri, Ödemişli fotoğraf sanatçıları ve vatandaşlar katıldı.

İngilizce öğretmeni olarak yıllarca Avustralya'da çalışan, 1973-1977 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi'nin Avustralya muhabirliğini de yapan ve 2003 yılında Ödemişli portrelerden oluşan Ödemişliler kitabını yazan Vedat Açıkalın 10 yıl sonra yeniden Ödemiş'te sergi açmanın heyecanını yaşadı.

Ödemiş'in tanıdık yüzlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Açıkalın, yıllarca haber fotoğrafçısı olarak çalıştığını ve ajans editörlerinin istediği tarzda fotoğraflar çekmek zorunda kaldığını kaydederek, haber fotoğrafçılığını bıraktıktan sonra kendi tarzına uygun çekimler yapmaya başladığını belirtti. Sidney'de açtığı "Gallipoli Eski Düşmanlar Olduğunda" sergisi hakkında da bilgiler veren Açıkalın, Ödemiş'te yıllar sonra yeniden sergi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Açıkalın, yaptığı çalışmalar sonucunda neredeyse Ödemiş'in tanınmış tüm ailelerinin fotoğrafladığını da sözlerine ekledi.

Emekli başkonsolos Ülkü Başsoy da konuşan fotoğraf sanatının başlı başına bir gizem olduğunu belirterek, her şeyin fotoğrafı çekenin bakış açısında saklı olduğuna dikkati çekti. Daha sonra Vedat Açıkalın, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve davetliler sergi odalarını gezerek portreleri incelediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'in Tanınmış Yüzleri Bu Sergide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement