Ödemiş'te Sonbaharda Balık Bereketi - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Sonbaharda Balık Bereketi

Ödemiş\'te Sonbaharda Balık Bereketi

Eylül ayı ile birlikte başlayan balık mevsiminde; hamsi, sardalye, palamut, kefal ve birçok balık çeşitleri tezgahlarda yerini aldı.

04.10.2012 11:59

Eylül ayı ile birlikte başlayan balık mevsiminde; hamsi, sardalye, palamut, kefal ve birçok balık çeşitleri tezgahlarda yerini aldı. Sağlıklı, ucuz besin kaynağı olan balıklara vatandaşlarda rağbet göstermeye başladı.

Ödemiş'te Cumartesi günleri kasap halinde, Salı günlerinde de Salı pazarında satışa sunulan onlarca balık çeşidi, vatandaşların buğulama, ızgara ve kızartma türüne göre tercih ediliyor.

Bu hafta Ödemiş'te palamut bolluğu yaşandığını belirten Selahattin Keskin, şunları söyledi: "Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balık etinin, insan sağlığı açısından birçok faydası var. Balığın kendisinin olduğu kadar kılçığının bile faydaları saymakla bitmiyor. Balıketi, kırmızı ete oranla daha az yağ içeriyor. Balıktaki yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önlediği gibi, kalp krizi ve felç riskini azaltarak, tansiyonu düşürdüğü ifade ediliyor. Bu nedenle şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler."

Deniz balığı kadar göl balığının da tezgahlarında yer aldığını dile getiren Keskin, "Bazı vatandaşlarımızda göl balığından hoşlandığı için Gölcük'ten gelen sazan balıkları da müşterilerimize sunuluyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Sonbaharda Balık Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement