Öğrencilerden Kaymakam Yırık'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Kaymakam Yırık'a Ziyaret

Öğrencilerden Kaymakam Yırık\'a Ziyaret

Kızıltepe'de Hızlı Kitap Okuma programı kapsamında 9 öğrenci ve kurs öğretmeni, ilçe kaymakamı Erkaya Yırık'ı ziyaret etti.

07.06.2013 12:45  Güncelleme: 13:00

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 'Hızlı Kitap Okuma' programı kapsamında 9 öğrenci ve kurs öğretmeni ilçe kaymakamı Erkaya Yırık'ı ziyaret etti.

Kaymakam Yırık'ı ziyaret eden öğrenciler, bir dakikada 126 satır kitap okuduklarını söyledi. 2013 yılının başlarında hızlı okuma programı başlattıklarını ifade eden kaymakam Yırık, "Kendimde bu teknikten yararlandım. Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak öğrencilere böyle bir kurs açtık. Kursumuzda 70 öğrenci var, bunları temsilen 9 öğrenci buraya gelmiş. Bu öğrencilerimiz daha önce bir dakikada 100 kelime okurken şimdi 500-1000 arası kelime okuyabiliyor. Bu anlamda öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum bundan sonrada kurslarımız devam edecek" dedi.

Kurs hocası Serhat Çınar ise, "Öğrencilerimizi okul idaresi tarafından seçiliyor. Her okuldan 5 kişi alıyoruz özellikle okumaya hevesi olan öğrencileri kurslarımızda hızlı okuma programına alıyoruz" diye konuştu.Öğrencilerden Setenay Semen, kitap okumayı sevdiğini bu teknikle daha çok kitap okuyacağını kaydetti.

Öğrenci Neslihan Turunç da, "Kısa sürede hızlı okuma tekniğini öğreniyoruz. Hem sınavlarda hem ders çalışmalarında işimize yarıyor. Kaymakamımıza ve öğretmenlerimize böyle bir kurs açtıkları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Kaymakam Yırık'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement