Öğretmenlere Öğrenci Koçluğu Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlere Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Öğretmenlere Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Adıyaman’da ‘Öğrencimle El Ele’ projesi kapsamında öğretmenlere ‘Öğrenci Koçluğu’ eğitimi verildi.

07.09.2015 12:17

Adıyaman'da 'Öğrencimle El Ele' projesi kapsamında öğretmenlere 'Öğrenci Koçluğu' eğitimi verildi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İpekyolu Kalkınma Ajansı'na sunulan ve kabul edilen 'Öğrencimle El Ele' projesi kapsamında 'Öğrenci koçluğu' eğitimleri başladı. Belediye Konferans Salonunda başlayan eğitimleri Vizyon Kariyer Merkezi'nden Profesyonel Koç Erkan Demir tarafından eğitim verildi.

İKA ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında, merkez ilçede görevli öğretmenlerden mesleki gelişim konusunda motivasyonu yüksek, etkili iletişim becerilerine sahip, öğretmenliği toplumsal kalkınma için kendine görev sayan 300 öğretmene sertifikalı öğrenci koçluğu eğitimi verilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Ahmet Günaydın ve öğretmenlerin katıldığı eğitimde Erkan Demir, insanı anlatarak, öğretmenlerin öğrenciler, veliler ve idare ile koordinasyon sağlaması noktasının önemine işaret etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Proje, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerine, verimli çalışma alışkanlığı kazanmalarına yönelik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin layıkıyla yürüterek öğrencilerimizin okul başarısını artırmak, ilimizin akademik başarısını yükseltmek amacıyla hazırlanan projede öğrenciye, eğitim hayatında destek çıkmak, velilere bu süreçte rehberlik yapmak, okul, aile ve örgenciler arasında başarılı daha bilimsel bir koordinasyonun sağlanması için öğrenci koçluğunun uygulanması gerçekleştirilmek istenmektedir.

Öğrenci koçluğu; aynı anda bir çok hedefe birden ulaşması beklenen öğrencilerin sorularına cevap bulabilecekleri, motivasyon, iletişim ve konsantrasyonun gücünü fark edebilecekleri; güçlü yanlarını keşfedip öğrenme sürecinde önlerine çıkan engelleri aşabilecekleri, hedef odaklı çalışmayı öğrenip bütünsel tekniklerle hayatlarında çığır açabildikleri bir çalışmadır.

Teknik destek kapsamında gerçekleştirmeyi planladığımız öğrenci koçluğu, öğrencilere layıkıyla rehber ve destek olabilecek bütünsel tekniklerle 300 öğretmenin öğrenci koçu olarak donatılmasını ve örgencileri en iyi şekilde anlayabilecek ve öğrencilerin kendilerini bulmalarına yardımcı olabilecek bir rehber haline gelmelerini sağlanacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlere Öğrenci Koçluğu Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement