Okul Açılışında Hediyeleri Kur'an Oldu - Son Dakika
Yerel

Okul Açılışında Hediyeleri Kur'an Oldu

Okul Açılışında Hediyeleri Kur\'an Oldu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hediyem Kur’an Olsun projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nin açılışında Kur’an-ı Kerim dağıttı.

07.12.2015 16:17

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hediyem Kur'an Olsun projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi'nin açılışında Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından bu Ramazan ayında "Dünyada elinde ve evinde Kur'an-ı Kerim olmayan hiçbir Müslüman kalmasın" hedefiyle başlatılan Hediyem Kur'an Olsun projesi sürüyor. Hayırsever milletimizin büyük ilgi gösterdiği kampanyada bağışlar yoluyla temin edilen Kur'an-ı Kerimlerin ülkemizde ve dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara ulaştırılması da devam ediyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle hizmete açılırken, TDV tarafından okulun açılış merasiminde bütün öğrencilere Hediyem Kuran Olsun projesi kapsamında Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

TDV Projeler ve Dış Hizmetler Müdürü Murat Uyar, açılışta yaptığı konuşmada okul açılışının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "İnşallah buradan mezun olan bütün kardeşlerimiz yarınlara ufuk açacak insanlar olsun" dedi.

Açılışın anısına Türkiye Diyanet Vakfı olarak öğrencilerle beraber olmayı amaçladıklarını ifade eden Uyar, "Vakfımızın Hediyem Kur'an Olsun başlıklı bir proje çalışması var. Bu kapsamda biz de sizlere Kur'an-ı Kerim hediye edeceğiz. Bu proje kapsamında başta ülkemiz olmak üzere Balkanlar, Kafkasya, Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarda, dünyanın farklı bölgelerinde talep edenlere Kur'an-ı Kerim ulaştırıyoruz. Açılışı yapılan okulun sizlere, milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Gölbaşı İlçe Müftüsü Adem Karakelebek de, "Okulunuz hayırlı olsun. Sizler yarınların müezzinleri, imamları, vaizleri, müftüleri ve devletin her kademesinde görev yapacak olan geleceğimizsiniz. Rabbim hepinize başarılar ihsan etsin" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ise, ismin önemli olduğunu, bu yüzden okulun adını Mehmet Akif Ersoy koyduklarını belirtti. Balcı, "Bu okullardan mezun olacak öğrencilerin inşallah Asım'ın Nesli diye tabir edilen, Akif'in işaret ettiği o nesil olacağınıza yürekten inanıyorum. Fiziki imkanlar, binalar da oldukça önemli. Ama bu okulu süsleyecek olan, burayı okul yapacak olan öğretmenler ve sizlersiniz" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ali Küçükkösen de okulun açılışı için emek veren bütün hayırseverlere, sivil toplum kuruluşlarına ve açılış programında Kur'an-ı Kerim hediye eden Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Hediyem Kur'an Olsun kampanyası kapsamında bağışlanan Kur'an-ı Kerimler öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi dualarla hizmete açıldı.

SİZİN DE "HEDİYENİZ KUR'AN OLSUN"

TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Ramazan ayında başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında hayırseverlerden bağış yoluyla temin edilen Kur'an-ı Kerimler, Türkiye'de ve yurt dışında Kur'an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırılıyor. Hedef kitlesi yurt içi ve yurt dışındaki Kur'an ihtiyacı olan kişi ve kurumlar olan proje sayesinde herkesin rahatlıkla okuyabileceği şekilde basılan Kur'an nüshası, yurt dışında Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu'daki ülkelerde bulunan yerel STK'lar ve dini idarelerden gelen talep üzerine gönderiliyor. Bağış yapmak isteyenler bu hayra katılarak kısa mesaj, banka, online veya elden bağış yöntemiyle istediği miktarda Kur'an-ı Kerim'i ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara hediye edebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Açılışında Hediyeleri Kur'an Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement