
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Okullar Hayat Olsun" projesiyle okulların spor tesislerini, bahçesini, kütüphanesini ve salonunu halkın kullanımına açmayı hedeflediklerini söyledi.
Proje kapsamında düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Büyük, eğitim kurumlarının Sakarya'ya katkılarının ne kadar önemli olduğunun en güzel örneklerinden birisinin Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nün Sakarya'da yaptığı ağaçlandırma çalışmaları olduğunu anlattı.
Geçmişte yapıldığı gibi sadece öğretmen-öğrenci ilişkileri için değil, toplumun her kesimi için uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Büyük,
"Okullar hayat olsun' derken, okulların spor tesislerini, bahçeyi, kütüphaneyi, salonu halkın kullanımına açmayı hedefliyoruz. Bu proje diğer okullarımızda, diğer bölgelerimizde yaygınlaşarak devam edecektir, emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.
Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ise proje ile günü birlik işlerin kamu ile paylaşılmasını sağladıklarını ifade ederek, "Arifiye Kaymakamlığı, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arifiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Arifiye Anadolu lisesi, Arifiye Meslek Yüksekokulu ve Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yer aldığı alan 20 günlük bir çalışma sonucunda bin 403 değişik türde fidan dikilerek ağaçlandırılmıştır" şeklinde konuştu.
Muhabir: Salih Eren
Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › 'Okullar Hayat Olsun' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.