Okulun Duvarı Öğrenciler Teneffüsteyken Göçtü: 4 Öğrenci Yaralı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Okulun Duvarı Öğrenciler Teneffüsteyken Göçtü: 4 Öğrenci Yaralı

Okulun Duvarı Öğrenciler Teneffüsteyken Göçtü: 4 Öğrenci Yaralı
14.12.2010 17:18

Isparta'da Bir İlköğretim Okulunun İstinat Duvarı, Teneffüste Öğrenciler Bahçede Olduğu Sırada Birden Bire Büyük Gürültüyle Yıkıldı.

Isparta'da bir ilköğretim okulunun istinat duvarı, teneffüste öğrenciler bahçede olduğu sırada birden bire büyük gürültüyle yıkıldı. Duvarın yakınında bulunan 4 öğrenci kaçıştıkları sırada hafif yaralandı. Okula gelen Vali Ali Haydar Öner, "Ucuz atlatılmış bir olay" dedi.

Hastane Caddesi üzerinde bulunan Nazmi Toker İlköğretim Okulu'nun 4 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, saat 10.45 sıralarında öğrencilerin teneffüste olduğu sırada yıkıldı. Bu sırada duvarın yakınında bulunan 4 öğrenci, kaçışırken küçük taş parçacıklarının çeşitli yerlerine isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yıkılan duvar, okul bahçesindeki 2 çam ağacını da devirdi.

Okul idarecilerinin hemen 112'yi aramasıyla bir ambulans ile Isparta İtfaiyesi ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri olay yerine geldi. Yaralı öğrenciler hemen okulun yakınında bulunan Isparta Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alınırken, polis yıkılan duvarın araç trafiğine bakan kısmını trafiğe kapatarak önlem aldı. Okula sabahtan 4 öğrencinin gelmediği bilgisini alan kurtarma ekipleri, her ihtimale karşı toprak ve duvar yığını altında arama çalışması yaptı. Kepçe yardımıyla toprak yığını düzeltilirken, dışarıda bekleyenler ne olup bittiğini meraklı gözlerle izledi.İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da okula gelerek çalışmaları kontrol etti. Her ihtimale karşı yığın altında arama yapıldığını söyleyen Tacettin Yılmaz, duvarın diğer tarafında doğalgaz ve TEDAŞ'ın elektrik hattı döşeme çalışması yaptığını, toprağın iyice sıkıştırılmaması nedeniyle yağan karla birlikte yeraltına inen suyun duvara zarar verdiğinin tespit edildiğini kaydetti.

VALİ OLAY YERİNDE

Çalışmaların sürdüğü sırada Vali Ali Haydar Öner de okul bahçesine gelerek incelemelerde bulundu. Olayın nasıl olduğuna ilişkin bilgi alan Vali Öner, geldiği sırada çalışmaların durduğunu görünce "Devam edin" talimatını verdi. Yaralı çocukları da hastanede ziyaret eden Vali Öner, çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Herhangi bir olumsuzluk olmadığını kaydeden Vali Öner, "Çocuklarımız kaçışmışlar, kaçarken birinin kaşı üzerine taş gelmiş, 2-3 gencimiz de biraz paniklemiş. Çok şükür ucuz atlattık. Belli ki yağmur ve kar suları duvarın altına işlemiş. Orada çeşitli çalışmalar da yapılmış. Herhangi ciddi bir durumla karşılaşılmamış olmasını şükürle karşılıyoruz. Duvarı en iyi şekilde yeniden yaparız" diye konuştu.

ISPARTA/DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Okulun Duvarı Öğrenciler Teneffüsteyken Göçtü: 4 Öğrenci Yaralı - Son Dakika


Advertisement