Omü, Nijerya'da Eğitim Fuarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Omü, Nijerya'da Eğitim Fuarına Katıldı

Omü, Nijerya\'da Eğitim Fuarına Katıldı

“İkinci Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı”nda Nijeryalılar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’yle (OMÜ) tanıştı.

28.02.2014 16:41

"İkinci Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı"nda Nijeryalılar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'yle (OMÜ) tanıştı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Nijerya'nın Lagos ve Abuja kentlerinde düzenlenen "İkinci Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı"na katıldı. OMÜ'yü Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve Birim Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu temsil etti.

"OMÜ YAKLAŞIK 700 CİVARINDA AFRİKA KÖKENLİ ÖĞRENCİ BULUNUYOR"

Nijerya dönüşünde fuarla ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Hüsrev Mennan, "Üniversitemizi oldukça geniş katılımlı bir ortamda Nijerya halkına ve eğitim çevrelerine tanıttık" dedi. Nijerya'nın yaklaşık 170 milyonu bulan nüfusu ve hızla gelişen alt yapısı ile Afrika kıtasının gözde ülkelerinden birisi olduğunu vurgulayan Prof. Mennan, ülkede yurtdışında eğitim görmek için yüksek bir talebin söz konusu olduğuna dikkat çekti. Bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yaklaşık 700 civarında Afrika kökenli öğrenci bulunduğunu hatırlatan Mennan, bunun 40 kadarının Nijerya vatandaşı olduğunu vurguladı.

"OMÜ-YÖS SINAVINA YOĞUN BİR KATILIMIN OLACAĞI ŞİMDİDEN BELLİ OLMUŞTUR"

Nijerya fuarı sayesinde uluslararası eğitim alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yapmakta olduğu atılımlara yönelik somut bir ilginin varlığına tanıklık ettiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Mennan, "Özellikle 25 Mayıs'ta dünya çapında 33 ülkede gerçekleştireceğimiz ve Nijerya'nın başkenti Abuja'da da yapılacak OMÜ-YÖS sınavına yoğun bir katılımın olacağı şimdiden belli olmuştur. Nijeryalı gençler ve aileleri özellikle tıp, dişçilik ve mühendislik alanlarına ilgi göstermektedirler. Yine sosyal ve fen bilimleri alanlarındaki İngilizce lisansüstü ve doktora programlarımız da fuar boyunca sıkça sorulan ve ilgilenilen konulardan biri olmuştur. Bir devlet üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, kalitesi, eğitim ve konaklama alanlarındaki imkanlarının genişliği ve öğrenim ücretlerinin makul seviyelerde oluşuyla da yoğun ilgi görmüştür" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü, Nijerya'da Eğitim Fuarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement