Ordu Huzurevi Sakinlerinden Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ordu Huzurevi Sakinlerinden Vali Düzgün'e Ziyaret

Ordu Huzurevi Sakinlerinden Vali Düzgün\'e Ziyaret

18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde kalan bir grup yaşlı, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

19.03.2012 17:47

18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde kalan bir grup yaşlı, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Yemen Bayrak ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Düzgün, huzurevi sakinlerinin tek tek hatırını sordu, sorunlarını dinledi, onlarla sohbet etti ve haftanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türk milletinin en önemli hasletlerinden birisi de büyüklerine göstermiş olduğu saygıdır. Geçmişten gelen bu geleneğimize gelecek nesillerimizin de sahip olması, onların da bu güzel hasletlere sahip olarak yetişmesi için hepimiz gayret gösteriyoruz" diyen Vali Düzgün, yaşlıların aile içerisinde, çocuklarıyla ve yakınlarıyla beraber kaldığını ancak günümüzün değişen sosyal ve ekonomik koşulları sebebiyle değişik illerde çalışan vatandaşların ve gençlerin geride bıraktıkları anne, babalarına, ailelerine de devlet olarak sahip çıkmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Vali Orhan Düzgün, eski ismiyle Sosyal Hizmetler yeni adıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Ordu merkezde bir huzurevi olduğunu, bunun yanında yine Fatsa ilçesinde de huzurevi yapılması konusunda Fatsa Belediyesiyle yoğun bir çalışma içerisinde olunduğunu ifade etti.

"GÜZEL EVİM PROJESİ VE EVDE TEDAVİ HİZMETİ"

Vali Düzgün, "Kendi evinde kalan bakacak kimsesi olmayan kendi bedeni imkanları ve gücü yeterli olmayan büyüklerimize de 'Güzel Evim Projesi' kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla belli periyotlarla bu vatandaşlarımızın, büyüklerimizin evlerini hem temizlik, hem de belli dönemlerde boya hizmetini yerine getiriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığının 2011 yılında başlatılan bir uygulamasıyla hastaneye gidemeyecek kadar yaşlı ve hasta olan vatandaşlara da evde tedavi hizmeti uygulamasının geçtiğimiz yıl başlatıldığını hatırlatan Vali Düzgün, "Bu kapsamda da yüzlerce vatandaşın evinde, evde tedavi hizmeti sağlanıyor, iyi dönemlerinde bu millete hizmet etmiş olan büyüklerimize sahip çıkmak için elinizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Huzurevi Sakinlerinden Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement