Osman Nuri Topbaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Osman Nuri Topbaş Açıklaması

Osman Nuri Topbaş Açıklaması

Kütahya Dost Kapı Derneği tarafından düzenlenen 'Hz.

22.10.2013 07:27

Kütahya Dost Kapı Derneği tarafından düzenlenen 'Hz. Muhammed ve Hayatı' konulu konferansa konuşmacı olarak Osman Nuri Topbaş katıldı.

Atakent Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Kütahyalılar'ın yoğun ilgi gösterdi.

Peygamberin ahlak anlayışını ve insana bakışının insanlığın yeniden keşfetmesi ve bunu toplumun bütün katmanlarına açmaya her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu vurgulayan söyleyen Osman Nuri Topbaş, "Hz. Muhammed cesaretliydi.Cesaret ve kararlılık başarılı olmanın temel ilkelerinden biridir. İnsanlar cesaretleri sayesinde zor işleri başarmışlardır.Hz. Muhammed'in başlıca özelliklerinden biri de cesaretli olmasıdır. O, yaşamı boyunca inanç,adalet ve insan hakları için mücadele etmiştir. Güçsüzleri ve kimsesizleri savunmuştur. Zorluklar karşısında hiçbir zaman yılgınlık göstermemişler.Peygamberlik görevi verildikten sonra, insanları İslam davet etmeye başladığında Hz. Muhammed tek başına idi.Kötülüğün, ahlaksızlığın,her türlü ayrımın yapıldığı bir toplumda o,hiçbir zaman yılgınlık göstermemiştir.Hz. Muhammed, tehlikeli zamanlarda ve savaşların en şiddetli anında bile herkese cesaret örneği olmuştur. O her zaman, 'Allah'ım Cimrilikten, korkaklıktan ve tembellikten sana sığınırım' diye dua etmiştir" dedi.

Hz. Muhammed'in merhametli olduğunu anlatan Osman Nuri Topbaş, " Hz Muhammed'in başlıca ahlaki özelliklerinden biri de merhametli olmasıdır. O; yaşamı boyunca yaratılmış tüm varlıklara karşı merhametli davranmıştır. Kur'anı kerim'de 'ant olsun size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.' buyrularak Hz. Muhammed'in şefkat ve merhamet örneği olduğu vurgulanmaktadır.

Hz. Muhammed'in şefkatli ve merhametli oluşu yaşamının her döneminde açıkça görülür. O, insanlar arsında kadın, erkek i büyük, küçük, renk, dil ve ırk ayrımı yapmazdı. İnsanlara sevgi ve merhametle yaklaşır, hiç kimsenin incinmesini istemez, kimseden intikam almayı düşünmezdi. Açları doyurur, yetimleri, öksüzleri ve kimsesizleri daima korordu. Yoksullara yardım eder, yaşlıları ve hastaları ziyaret ederek onların sıkıntılarını paylaşırdı" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Nuri Topbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement