Ovakent'te İkinci Kitap Şenliği Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Ovakent'te İkinci Kitap Şenliği Heyecanı

Ovakent\'te İkinci Kitap Şenliği Heyecanı

Ödemiş'in Ovakent Beldesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenecek Ovakent Kitap Şenliği, ilçe merkezindeki okulların da katılımıyla 26 Nisan perşembe günü gerçekleştirilecek.10.00-13.00 saatleri arasında Ovakent Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek...

20.04.2012 16:08

Ödemiş'in Ovakent Beldesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenecek Ovakent Kitap Şenliği, ilçe merkezindeki okulların da katılımıyla 26 Nisan perşembe günü gerçekleştirilecek.

10.00-13.00 saatleri arasında Ovakent Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek şenliğe, bu yıl konuk yazar olarak çocuk kitapları yazarı Ferda İzbudak Akıncı katılacak. Şenlik 5, 6, 7 ve 8. sınıflar düzeyinde yapılacak olan kitap okuma yarışmasıyla başlayacak. Daha sonra konuk yazar Ferda İzbudak Akıncı kitaplarını öğrenciler için imzalayacak. Kitaplarını imzalatan öğrenciler, düğün salonunun altında pilav ve ayran ile karınlarını doyuracak.

Ovakent İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Eser, yarışmanın öncelikli amacının, Türkçe öğretmenlerinden oluşan bir komisyonca seçilmiş kitapları, yaklaşık 2-3 bin öğrenciyi sıkmadan, arkadaşlarıyla yorum yaparak, içinde geçen olayları not ederek dikkatli okuma ve anlama alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirtti. Şenlik kapsamında yapılacak kitap okuma yarışmasının formatı hakkında açıklama yapan Eser, şunları söyledi: "Katılacak okullar kasım ayında belirleniyor. Aralık ayında da, komisyon tarafından seçilen ve sınıf kitaplıklarına kazandırılan her sınıf düzeyindeki sekiz adet kitap öğrencilerce dört ay boyunca okuması için süre veriliyor. Okullar katılacak oldukları sınıflardan isterlerse okul içi yarışma düzenleyerek kendi öğrencileri arasından en iyi kitap okuyan üç öğrencisini seçerek yarışmaya katılıyorlar. Her sınıf düzeyinde komisyonda bulunan öğretmenlerce 10 asil, 10 yedek soru hazırlanıyor. İlk 10 soruda eşitlik bozulmazsa, yedek sorulara geçiliyor. Eşitlik bozulduğu anda yarışmanın galibi ilan ediliyor. Yarışmanın 12 adet birincisi oluyor. Birinci olan 12 öğrenciye değişik kurum ve kuruluşlarca hediyeler veriliyor. Bu yılki hediyeler olarak 12 adet kitaplık, 12 adet ciltli TDK Türkçe Sözlük, 48 adet kitap seti, 12 adet madalya, 16 adet kol saati verilecek. Ayrıca şenliğe katılan tüm öğrencilere konuk yazarımız Ferda İzbudak Akıncı'nın imzalayacağı kitaplar ücretsiz olarak verilecek. Yarışmaya destek veren kurum ve kuruşların logoları yarışma afişinin altında yer verilerek belirtilmiştir"

Bu yıl Kitap Okuma Şenliği'ne sekiz okulun katıldığını söyleyen Eser, önümüzdeki yıllarda katılımın daha artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

(AG-ERG-

20.04.2012 15: 44: 50

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ovakent'te İkinci Kitap Şenliği Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement