ÖYKAM İkinci Büyük Sergi Salonuna Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

ÖYKAM İkinci Büyük Sergi Salonuna Kavuşuyor

ÖYKAM İkinci Büyük Sergi Salonuna Kavuşuyor

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, ikinci büyük sergi salonuna kavuşuyor.

31.01.2014 12:35  Güncelleme: 12:43

Ödemiş Belediyesi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) ikinci büyük sergi salonuna kavuşuyor. Açıldığı günden bu yana 25 binin üzerinde ziyaretçi alan ÖYKAM, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

"Gelin Çeyiz Düğün Sergisi'nin açıldığı büyük salonun ardından ikinci büyük sergi salonu için kollar sıvandı. Yeni salonda, turnesini tamamlayan "Yunan Ordusu Anadolu'da" tematik sergisinin sabitleşeceği belirtildi.

Yeni objelerin katılımı ile görsel ve obje bazında da büyümeye devam eden ÖYKAM'ın yeni sergi salonu hakkında bilgi veren Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber şunları söyledi: "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi açıldığı günden bu yana görsel, obje ve fiziki alan olarak büyümeye devam ediyor. Burası artık Ödemiş'in bir müze havuzu ya da müze adası haline geliyor. Duyarlı Ödemişliler de her gün bir obje bağışlıyor. Ödemiş geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Müzemizin bahçesinde ikinci büyük sergi salonu oluşturulmaya başlandı. Birinci büyük salonumuzda 'gelin çeyiz ve düğün' sergimiz devam ediyor.

Gelin çeyiz düğün sergimiz de ziyaretçilerimizden büyük ilgi görüyor. İkinci sergi salonumuzda da müzemiz bünyesinde ilk açılan ve Türkiye'nin çeşitli yerleşim merkezlerine giderek turnesini tamamlayan "Yunan Ordusu Anadolu'da" tematik sergisinin sabitleştirilmesi planlanıyor. Yunan Ordusu Anadolu'da tematik sergisi de açıldığı günden sonrada çeşitli obje bağışları alarak daha da büyümüştür. Bunların yanı sıra yine müzemiz bünyesinde sinema odası kurum çalışmaları da devam ediyor" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÖYKAM İkinci Büyük Sergi Salonuna Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement