BDP'lilere Çifte Standart! - Son Dakika
Yerel

BDP'lilere Çifte Standart!

BDP\'lilere Çifte Standart!

BDP'nin Şanlıurfa mitingi için konvoya katılan araç sahiplerine "Çevreyi rahatsız etmek" gerekçesi ile trafik cezaları kesildi.

03.02.2014 12:50  Güncelleme: 17:16

30 martta yapılacak yerel seçim çalışmaları giderek artarken, çeşitli siyasi partiler adaylarını karşılamak amacıyla konvoylar oluşturuyor. Bugüne kadar Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) yanı sıra AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları kapsamında uzun araçlardan oluşan konvoylarla kenti turu yaptı. Bazı partilerin konvoylarına yardımcı olmak için kamu imkanları bile seferber edilirken, BDP'nin konvoylarına katılan araç sahiplerine çevreye rahatsızlık verdikleri iddiasıyla trafik cezaları kesildi.

RAHATSIZLIK VERMEMEK İÇİN TUR İPTAL EDİLMİŞTİ
BDP Şanlıurfa il teşkilatı tarafından geçen 23 ocakta belediye eş başkan adayları tanıtım mitingi düzenlendi. Mitinge katılmak üzere gelen Şanlıurfa'ya gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir ilk etapta Siverek'te karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile Siverek'ten hareket eden heyet, Hilvan ve kent girişinde katılan yine yüzlerce araçla birlikte kente giriş yaptıktan sonra mitingin yapılacağı Topçu Meydanı'na geldi. Heyetin bulunduğu konvoy, özellikle rahatsızlık vermemek ve insanların tepkisiyle karşılaşmamak için kent turunu iptal ederek miting alanına geçmeyi tercih etti. Bu nedenle kente giriş yapan BDP'liler Abide Kavşağı'nı geçtikten sonra değişik bölgelere dağılarak araçlarını park etti.

ERKMEN: COŞKU RAHATSIZ ETTİ
Birçok araç sahibine trafik cezası kesildiğini ve bu durumun kendilerine ilettiğini kaydeden BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, miting öncesi Şanlıurfa Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü ile görüştüklerini ve kent turu atılacağını, kırmızı ışıklarda durulmayacağını bizzat ilettiklerini ve müdürle bu konuda mutabakata vardıklarını ifade etti. Bu mutabakata rağmen cezaların kesildiğini belirten Erkmen, "Konvoyumuzun büyüklüğü, mitingin coşkusu korkutmuş olacak ki bu cezalar yazılmış. Bu demokratik olmadığı gibi ahlaki de değildir. Çünkü iletilmiş ve anlaşma sağlanmış. BDP'nin Urfa'da büyümesi hazmedilemiyor. Yoksa AKP'de, MHP'de konvoyla kentte tur attı, kaç kişiye ceza yazıldı? Biz yurttaşlarımızın hakkını arayacağız ve Urfa Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız" dedi.

DEMİR: AKP'LİLER Mİ RAHATSIZ OLDU?
BDP Üyesi Mustafa Demir ise, Köy Hizmetleri Kavşağı-Abide istikametinde kendisine "Çevreyi rahatsız etmek" gerekçesiyle ile 80 TL ceza yazıldığını kaydederek, "Diğer partilere de bu cezayı kesiyorlar mı? Ne demek çevreyi rahatsız etmek? O kavşağın etrafında insan yürümez, yakınında ikamet edilen bina yoktur. Sadece Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve AKP İl Başkanlığı vardır. Demek ki konvoyumuz polis ve AKP'lileri rahatsız etmiş. Bu da belediyeyi kazanacağımızı gösterir" diye konuştu.

GÜMÜŞ: URFA KİME CEZA KESİLECEĞİNİ BİLİYOR
Ceza kesilenler arasında BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Mustafa Gümüş de bulunuyor. Gümüş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu cezadan bana da kesildi. BDP konvoyuna katılan herkese kesildi. Bununla yıldıracakları sanıyorlar. Urfa sandıkta kime ceza keseceğini biliyor." şeklinde tepki gösterdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP'lilere Çifte Standart! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement