Pamuk'tan Halk Eğitime Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Pamuk'tan Halk Eğitime Ziyaret

Pamuk\'tan Halk Eğitime Ziyaret

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal Zeki Arslan'ı ziyaret ederek, kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu yerinde inceledi.

09.04.2012 15:39

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal Zeki Arslan'ı ziyaret ederek, kültür mantarı yetiştiriciliği kursunu yerinde inceledi.

Kursiyerlerle sohbet eden Pamuk, "Devletimiz halkını her zaman düşünmüştür. Bakın kültür mantarı yetiştiriciliğini hem öğretiyor, öğretirken de her öğrenciye günlük 10 TL harçlık veriyor. Bu iş o kadar karlı ki 1 koyup 3 alıyorsunuz. Hatta bu işi evinizde bile yapabiliyorsunuz. 70 gün süren eğitimin ardından girişimcilik dersini de alan öğrencilerimiz, piyasaya mantar üretip satmaya hazır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Adana Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı bünyesinde SODES'e başvurduklarını açıklayan Şakirpaşa Halk Eğitim Müdürü Kemal Zeki Arslan, 70 günlük eğitimin ardından herkese iş imkanı sağladıklarını söyledi. Arslan, " Doğu ve Güneydoğu'dan gelen işsiz hemşehrilerimize iş imkanı sağlıyoruz. Bayanlarımıza önce eğitim, sonra kültür mantarı üreticiliğini öğretiyoruz. Her öğrencimiz evlerini atölye haline getirecektir. İkinci kursumuz 2 Mayıs'ta başlayacak. İlgilenen herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür mantarı yetiştiriciliği kursunun birincisi Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, ikincisi ise Valililiğin projeden verdiği para ile kiralanan Anafartalar Lisesi yanında gerçekleştiriliyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pamuk'tan Halk Eğitime Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement