'Rüyası Bölünenler' Çıktı! - Son Dakika
Yerel

'Rüyası Bölünenler' Çıktı!

\'Rüyası Bölünenler\' Çıktı!

Günümüz edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Yavuz Ekinci'nin yeni romanı 'Rüyası Bölünenler' Doğan Kitap yayınlarından çıktı.

19.08.2014 11:11

Rüyası Bölünenler 'in tanıtım metninde yazarın hayli sıcak konulara değindiği anlaşılıyor.

Bir gerilla ve ailesinin yaşadıklarını kitaplaştıran Ekinci, 'Rüyası Bölünenler' romanında çocukları dağda olan annelerin, babaların ve kardeşlerin sessiz ve derin bekleyişlerini ve onların çocuklarından bir iz bulmak, bir haber almak için Kandil Dağı'na yaptıkları zorlu yolculuklarını anlatıyor.

"Hayatım iki uyku arasında dolaşan kayıp bir rüyaydı" diye tanıtılan Rüyası Bölünenler romanın arka kapağında ailelerin bu zorlu yolculuğu şöyle tarif ediliyor.

" Yavuz Ekinci'nin yeni romanı Rüyası Bölünenler 'deki kahraman, dağa çıkan kardeşi Yusuf'u aramak için memleketine döner. Babasına söz verir; kardeşinin dirisini olmasa bile ölüsünü getirecektir. Öyle ya da böyle kardeşinin izlerini bulmaktır niyeti. Bu iz, sadece bir gömlek bile olsa… Almanya'dan Batman'a, oradan Kandil Dağı'na uzanan yolculuk, ağabeyin kendi kişisel tarihiyle ve kökleriyle de hesaplaşması olacaktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Rüyası Bölünenler' Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement