Sağlıkçılardan 90 Gün Çalışma Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılardan 90 Gün Çalışma Tepkisi

Sağlıkçılardan 90 Gün Çalışma Tepkisi

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.

11.09.2013 15:58

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Sağlık Bakanlığının '90 Gün Çalışması' ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Yaptığı açıklamada, hükümetin hastaları müşteri olarak gördüğünü ve sağlığı bir hak olmaktan çıkardığını defalarca dile getirdiklerini belirten Dr. Yılmaz, Sağlık Bakanlığının '90 Gün Çalışması' ile bu görüşü doğruladığını iddia etti. Bu çalışma raporunun 25. maddesinin, hastaları müşteri olarak tanımlamakta olduğunu ifade eden Dr. Bülent Yılmaz, "Bu madde ile hastanelere birden çok kez gizli müşteriler gönderileceği ifade edilmektedir. Bu, hastanelerde hekimleri muhbirlemek ve hedefe almak için ajanların görevlendirildiğini kabul etmek demektir" iddialarında bulundu.

Sağlık Bakanlığı ve hastane yöneticilerinin bu uygulama ile tarihe geçtiklerini öne süren Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin Sağlıkta Dönüşüm Politikası, sağlığı 5 bin günde bir ticaret malzemesi haline getirmiştir. Bu 5 bin günde bilimsel gerçekliklerden uzak, halkçı olmayan, popülist bir sağlık ortamı oluşturulmuştur. Eskişehir Tabip Odası olarak bundan sonra bu politikalardan halk, hekimler ve sağlık çalışanları adına herhangi bir iyilik beklemiyoruz. Bu kampanyalardan olsa olsa hekimlere gözdağı veren, hekimleri hedef gösteren, halka da daha fazla paralı ve eşitlikçi olmayan bir sağlık ortamı çıkar." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılardan 90 Gün Çalışma Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement