Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Yaşam" Programı kapsamında "Sağlık için haraket et’ sloganıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol gereği Adıyaman il genelindeki öğrencilere 407 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

19.05.2016 15:49

Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Beslenme ve Haraketli Yaşam" Programı kapsamında "Sağlık için haraket et' sloganıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol gereği Adıyaman il genelindeki öğrencilere 407 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Bahçesi'nde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez katıldı

Koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tutması amacıyla özellikle gençlerden başlayarak fiziksel aktiviteyi artırmanın gayreti içerisinden olduklarını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, "Sağlık Bakanlığı tarafından lise öğrencilerine gönderilmek üzere dağıtılacak bisikletlerle amacımız, fiziksel hareketle obezite, hipertansiyon ve diyabet hastalığının sıklığını azaltmayı hedefliyoruz. Bu program kapsamında, Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyon bisiklet dağıtılması hedeflenmektedir" dedi.

Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Programı kapsamında Adıyaman'da bugüne kadar 1.500 adet bisiklet dağıtımı yapıldığını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş ise, " Bu projeyi hayata geçiren Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin Adıyamanlı gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Gerek gençlerimizin sağlığı gerekse de trafik yoğunluğunun azaltılması noktasında dağıtımı yapılacak bisikletlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde Avrupa ülkelerine baktığımızda bisikletler için çok güzel yollar yapılmış. İnsanlar yaşamını tamamen bunun üzerine inşa etmiş. İnşallah ilimizde de böyle güzel bisiklet yolları yapılır. Dağıtımını yapacağımız bisikletlerin gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler öğrencilere bisiklet dağıtımı yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement