Salihli Üniversite Derneği'nde Gökçe Dönemi - Son Dakika
Yerel

Salihli Üniversite Derneği'nde Gökçe Dönemi

Salihli Üniversite Derneği\'nde Gökçe Dönemi

Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin olağanüstü kongresi Polis Lokali'nde gerçekleşti.

08.07.2013 10:57

Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin olağanüstü kongresi Polis Lokali'nde gerçekleşti. Divan başkanlığına Hasan Sungur'un getirildiği kongrede Ertan Gökçe başkanlığında yeni yönetim seçildi.

Kongrede İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi binasının inşaat durumu görüşüldü. Kongrede konuşan Başkan Hüsnü Tuğrul, "Biz bu aşamaya kadar getirdik. Bir kan değişimi lazımdı. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Buradan emeği geçen dernek üyelerine, maddi yardımda bulunan kurum, kuruluş, firmalara, odalara ve şahıslara teşekkür ediyorum" dedi.

Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği yeni başkanı Ertan Gökçe ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Dernekçilik zor ve özveri isteyen bir sanattır. Fedakarlıkla çalışmak ister. Zaman ve maddi fedakarlık ister. İşte bizler 160 bin nüfuslu Salihli'de bu zor olan görevi yapmak için birlikteyiz. Bizler 3 yıldır çalışan bir ekibiz. Ortak bir amacımız var. O da İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi binasını ilçemize kazandırmaktır. Herkes bu işte elini taşın altına koymalıdır. Banane bu bizim işimiz değil deme lüksümüz yoktur. Başarılı olmaktan da başka bir çaremiz de yoktur. Biz Salihlililer olarak Celal Bayar Üniversitesi ile bir protokolün altına imza attık. Bu artık bizim ve Salihli'nin senedidir. Bu iş daha önce Manisa Valiliği ile yapılan yarım kalan yurt protokolü gibi olmamalıdır.

Turgutlu fakülte işini başardı binasını bitirdi tabelasını astı ve artık öğrenci alacak. Gerçi bizim 20 trilyonu tek başına verecek Hasan Ferdimiz yok. Ama binlerce Salihli sevdalımız var. Sıra bizde Salihli'ye 4 yıllık fakülte binasını el ele vererek tamamlayacağız. Sözümüzü tutacağız. Celal Bayar Üniversitesi'nin Muradiye kampüsünden sonra ikinci büyük arazisi 650 dönümle Salihli'dedir. Salihli'nin 3 T'si Ticaret, Tarım, Turizm'den sonra artık birde E'si yani Eğitim'i olmuştur. Yapılan çalışmalarla bu E'nin alt yapısı oluşmuştur. Mevcut 2500 öğrencinin öğrenim gördüğü Yüksek okul binasının yanında yapılan 250 kız, 250 erkek öğrenci yurdunun inşaatı sona erdi Eylül ayında hizmete açılmış olacak. Derneğimizin yaptığı ve ikinci kata geldiği 4 yıllık fakülte binası ile hem öğrenci sayısı da artmış olacaktır. Bilindiği gibi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde Muhasebe Denetim, Siyaset ve Yönetim Bilimleri, Bilgi ve Belge Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Yerinden Yönetim ve Turizm ve Otelcilik bölümlerinin yer alacak. Eğer binayı bu yıl içinde bitirirsek CBÜ 2014 - 2015 öğretim yılında öğrenci kabul edebilecek.

Şimdiye kadar maddi ve manevi yardımlarda bulunan sağduyulu vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza buradan teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bugününe kadar görev alan Hasan Sungur ve Hüsnü Tuğrul başkanların yönetimlerine ve kendilerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca derneğin çalışmalarında emeği çok olan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'na teşekkür ediyoruz. ve son olarak burada yeni yönetimimize başarılar diliyorum. Yolumuz, bahtımız ve alnımız açık olsun" dedi.

Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

Ertan Gökçe, Günay Topkaya, Yetiş Aksoy, Hüseyin Toprak, Ahmet Doğan, Hasan Çimen, Fatma Gökçe Taşdelen. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Üniversite Derneği'nde Gökçe Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement