Samsun İl Özel İdaresi Bartın'ı Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Samsun İl Özel İdaresi Bartın'ı Ağırladı

Samsun İl Özel İdaresi Bartın\'ı Ağırladı

Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve birim müdürleri Samsun İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti.2005 yılında kabul edilen 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun tüm görev ve sorumluluklarının en doğru ve rasyonel şekilde hayata...

25.04.2012 11:19

Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve birim müdürleri Samsun İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti.

2005 yılında kabul edilen 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun tüm görev ve sorumluluklarının en doğru ve rasyonel şekilde hayata geçirildiği illerden olan Samsun, bu anlamda uygulamaları yerinde görmek isteyen diğer il özel idarelerinin "teknik inceleme ve ziyaret merkezi" oldu.

Bu amaçla Samsun'da bulunan Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve birim müdürleri Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve birim amirleri ile bir araya geldi. Ziyaret, birlikte İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde yenen öğle yemeğinin ardından toplantı salonunda devam etti. Toplantıda Bartın Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, "Karadeniz'in bu Anadolu'ya açılan kapısı olan Samsun'da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ziyaretimiz bu güzel şehri yakından görmek ve akabinde bu güzel şehre can veren İl Özel İdaremizin Genel Sekreteri Sayın Aslan Karanfil'i yakından tanıyarak yaptığı çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulunmaktır" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karanfil ise başarılarının altında vatandaş odaklı ve ölçülebilir olmanın yattığını, bu iki kriterin başarıyı kendiliğinden getirdiğinin altını çizerek, göreve başladığı günden bugüne kurumsallaşma ve diğer çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Karanfil, "Biz öncelikle yasa ile birleştirilen bölge ve il müdürlüklerini aynı çatı altında topladık. İş ve görev tanımları oluşturup, iş dağılımı ve paylaşımını hayata geçirdik. Binalarımızı daha fonksiyonel, kullanılabilir ve yaşanabilir kıldık. Hizmetlerin planlanması ve yürütülmesi noktasında daima paydaşlarımızla işbirliği içerisinde olduk. Ortak aklı egemen kılarak birlikte iş yapabilmeyi öğrendik, öğrettik. Belki de en önemlisi hizmetlerimizin merkezine 'vatandaşımızı' koyduk. Yaptığımız her işin, gerçekleştirmek istediğimiz her planın merkezinde insanımız var. Bizler için yaptığımız işlerin geri dönüşlerini almak en az yapmak kadar önemli. Bu sebeple kalite yönetimi eğitimleri ve belgeleri aldık. Her yıl mutlaka personelimize ve vatandaşlarımıza hizmetlerimizi ve kendimizi sorduk, sorgulattık. Bu sonuçları dahi resmi internet sitemizde yayımladık. İhale ve İl Genel Meclisi çalışmalarımız 2005 yılından beri internette canlı yayımlanıyor. Kısacası bugün Samsun İl Özel İdaresi görev ve sorumlulukları başarı ile yerine getirme noktasında bir yerlere gelmişse bunun altında yatan güç 'biz olabilme ve vatandaş odaklı hizmet' edebilmedir" diye konuştu.

Kırsal alandaki çalışmalarda da çok büyük yol kat ettiklerini belirten Karanfil, alt yapıda çok sayıda büyük projeyi sonuçlandırdıklarını, büyük sulama projelerinden sanat yapılarına asfalttan sulamaya kadar daha birçoğunun da imkanlar ölçüsünde projelendirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Genel toplantının ardından misafirler Samsun İl Genel Meclisi ve Ar-Ge binalarını da ziyaret ederek çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun İl Özel İdaresi Bartın'ı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement