Sandıklı'da Huzur Toplantısı Gerçekleştirilirdi - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da Huzur Toplantısı Gerçekleştirilirdi

Sandıklı\'da Huzur Toplantısı Gerçekleştirilirdi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Kaymakam Faik Arıcan başkanlığında Huzur Toplantısı gerçekleştirilirdi.

27.11.2013 14:24  Güncelleme: 14:22

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Kaymakam Faik Arıcan başkanlığında Huzur Toplantısı gerçekleştirilirdi.

Halk Eğitim Merkezi'de yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Sandıklı Emniyet Müdürü Hakan Berber, Sandıklı Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Sandıklı'nın daha huzurlu, sakin ve yaşanılır bir ilçe olması için nelerin yapılabileceğinin tartışıldığı ve çözüm yollarının arandığı toplantıda; düğünlerde atılan silahlar, bilinçsiz kullanılan motosikletler, yol ve kaldırım işgalleri ile 18 yaşından küçük çocuklara otomobil ve motosiklet kullandırılması ve bunların çevreye zarar vermeleri öne çıkan konular oldu.

EN OLUMSUZ KONU DÜĞÜNLERDE SİLAH ATMAK

Sandıklı'nın huzurunu bozan en önemli konusunun düğünlerde silah atılması olduğunu gözlemlediğini belirten Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan; "İlçeye geleli kısa bir süre oldu. Ama gözlemlediğim kadarı ile en olumsuz problem düğünlerde silah atmak. Silah atmak ile düğünün ne alakası ver. Ne anlamı var. Bu konuda muhtarlarımdan destek bekliyorum. Kavga etmeyin, ama uyarıcı olun. Konu ile ilgili kampanya düzenleyebilirsiniz. "Silaha veda" gibi kampanyalar düzenlenebilir. Biz cezalandırıcı olmak istemiyoruz. Toplumun huzuru olsun istiyoruz. Bunun yanında trafik problemimiz var. Kaldırım işgalleri var, ama Afyonkarahisar ili ve çevremizdeki illere oranla daha huzurlu bir ilçeyiz diyerek düşünüyorum. Bir şeyleri eksik yapabiliriz, ama adaletli olmamız lazım, adaletli olmalıyız." dedi.

ÇOCUKLARIMIZI POLİSLERDEN KORKUTMAYALIM

Vatandaşların olaylar karşısında duyarlı olmasını isteyen Emniyet Müdürü Hakan Berber ise konuşmasında; "Sandıklı için, Sandıklı'nın huzuru için hepimiz göz olalım. Bir olay gördüğümüzde hemen 155'i arayalım. Çocuklarımızı polislerden korkutmayalım. Asayişi bozan bir olayı bize gelip söyleyin. Biz buna kızmaz, bozulmayız. Bilakis daha memnun oluruz. Telefon ile arayıp emniyetten olduğunu söyleyip para dolandırıcılarına karşı uyanık olalım, çevremizdeki vatandaşları uyaralım. Babalar ve anneler 16 yaşlarında 17 yaşlarında çocuklara motosiklet ve otomobil kullanmalarına izin veriyorlar. Bu konularda daha bilinçli olmalıyız. Perşembe ve cuma günleri ilçemizin 6 tane okulunda SBS sınavı yapılacak. Emniyet olarak biz okullarda gerekli tedbirleri alçağız,ama vatandaşlarımızın da bugünlerde özelikler gürültü yapmamalarını ve dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da Huzur Toplantısı Gerçekleştirilirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement