SANKO Üniversitesinde Bilimsel Toplantı - Son Dakika
Yerel

SANKO Üniversitesinde Bilimsel Toplantı

SANKO Üniversitesinde Bilimsel Toplantı

ABD Güney Florida Üniversitesinden Doç. Dr. Orhan Arslan, SANKO Üniversitesinde, "Tıp Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans verdi.

31.05.2014 12:55  Güncelleme: 16:29

Amerika Birleşik Devletleri Güney Florida Üniversitesi'nden (University of South Florida) Doç. Dr. Orhan Arslan, SANKO Üniversitesi'nde, "Tıp Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans verdi.

Gaziantep ve Zirve Üniversiteleri akademisyenlerinin de dinleyici olduğu toplantının açış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, her bilimsel toplantıyı SANKO Üniversitesi, Gaziantep, bölge Türkiye için çok önemli kazanç olarak değerlendirdi. Prof. Dr. Sınav, "Doç. Dr. Orhan Arslan'ın bizlere aktaracağı bilgiler çok önemli. Çünkü bilimsel gelişme ancak karşılıklı görüş alışverişi yapıldığında anlam kazanıyor. Bugün ne durumda olduğumuzu öğrenebilmemiz, yarın için neler yapmamız gerektiğini planlayabilmemiz için birikimlerden faydalanmalıyız" dedi.

SANKO Üniversitesi'nin bakış açısının hazırı kullanmaktan ziyade, yeni ve kullanılabilir bilgi üretmek olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sınav, uluslararası bilimsel toplantılar ve çalışmalar için özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen konuklarının sayısının artarak devam edeceğine dikkati çekti. Prof. Dr. Sınav, 2014-205 eğitim döneminde öğrenci kabul edeceklerini anımsatarak, öğrenci kabulü ile birlikte tür toplantıların rutin olarak gerçekleştirileceğini bildirdi. Doç. Dr. Arslan ise "Tıp Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar" konulu sunumunda, "Sistem vs. Bölgesel Tabanlı Anatomi" ile ilgili bilgiler verdi. Sunumunu anatominin Önemi, Düşünce, Öğrenme Katman Kavramı, Aralıklı Tekrar Etme, Öğretim Ders Sırası, Prosedür ve Sistemik Patoloji, Entegrasyon, Uygulama Öncesi İlk Adımlar, Kurs Öncesi Hazırlıklar, Diğer Eş Değişiklikler başlıkları altında gerçekleştiren Doç. Dr. Arslan, şöyle devam etti: "Hangi branş olursa olsun, tıpta anatomi çok önemli. Çünkü her şey anatomiyi iyi bilmeye dayanır. Anatomi hariç tüm bilim dalları sisteme dayalı öğretim şeklini benimser. Öğrencilere her şeyi ezberletmek yerine, hangi bilgilerin neden öğrenilmesi gerektiği anlatılmalıdır. Anatomide sistemle ilgili elde edilen bilgi sonraki sistemler için bir temel oluşturur. Yılın sonunda sistemlerin birkaç kez kontrol edilmesi gerekir. Aralıklı tekrarlar öğrencilerin eğitiminde çok önemlidir. Çünkü bir oluşumun tüm olarak ve bir atışta öğretilmesi mümkün değil. Öğrenci tekrarların ardından neyin, ne olduğunu daha iyi kavrıyor."

Anatominin yalnız değil, histoloji, embriyoloji, diğer temel tıp bilimleri ve klinik bilimlerle ilişkilendirilerek anlatıldığını belirten Doç. Dr. Arslan sistemik anatomi programıyla ilgili bilgiler verdi. "Bazı sınırlamalar hariç, elde edilen bulgular sisteme dayalı anatomi bilim dalının, esnek bir eğitim modeli olduğunu, temkinli bir şeklide entegrasyonu sağladığını ve kliniksel bir bağlılığı koruduğunu göstermektedir" diyerek sözlerini bitiren Doç. Dr. Arslan'a, katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından Prof. Dr. Sınav tarafından, armağan takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SANKO Üniversitesinde Bilimsel Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement