Şanlıurfa'da, Çığda Arama Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da, Çığda Arama Kurtarma Tatbikatı

Şanlıurfa\'da, Çığda Arama Kurtarma Tatbikatı

Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Siverek ilçesindeki Karacadağ'da, çığda arama kurtarma tatbikatı yaptı.

26.02.2013 17:50

Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Siverek ilçesindeki Karacadağ'da, çığda arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren 10 kişilik dağcılık ve çığ ekibinin, 2 gün boyunca Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Akşit Dayı'nın sevk ve idaresinde gerçekleştirdiği tatbikatta, çığ öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Karda yürüyüş teknikleri, karda arama kurtarma ve teknik malzemenin etkin kullanılışının anlatıldığı tatbikatta ayrıca, donma olgularına müdahale, çığ sonrası hayatta kalma teknikleri ve donmuş kişilere yapılacak ilk müdahale ile ilgili detaylı ve uygulamalı eğitim verildi.

Akşit Dayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini belirtti.

Benzer tatbikatları farklı mekanlarda da gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Dayı, "Bu tür eğitimlerde ekiplerimizin imkan ve kabiliyetler artırılıyor. Ayrıca, bölgede oluşacak afetlere karşı ekiplerimizin daha profesyonel şekilde müdahale etmesi açısından gereklilik taşıyor. Bölge halkımızın olası afetleri en küçük zararla atlatması için gayret gösteriyoruz."

Muhabir: Şükrü Dolaş/ Rauf Maltaş/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da, Çığda Arama Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement