Şanlıurfa'daki Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'daki Elektrik Kesintisi Protestosu

Şanlıurfa\'daki Elektrik Kesintisi Protestosu

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: "Bazı sivil toplum kuruluşları gerçekleri saptırarak, çiftçilerimizi yanlış yönlendirmeye çalışıyor"

11.06.2014 15:39

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi protestolarına ilişkin, "Bazı sivil toplum kuruluşları gerçekleri saptırarak, çiftçilerimizi yanlış yönlendirmeye çalışıyor" dedi.

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, Siverek ilçesinde çiftçilerin yaptığı eylemlerden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, bir süre önce başlattıkları "Helalleşme Kampanyası" ile büyük bir fedakarlık ortaya koyduklarını ve bölge çiftçisine pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti.

Kampanyadan yararlanmak isteyen yaklaşık 33 bin çiftçiden elektrik borçlarının tamamı yerine sadece yüzde 25'lik kısmını talep ettiklerini vurgulayan Üstün, bölgedeki 6 ilde yıllık elektrik tüketiminin 20 milyar kilovat saat olduğunu ve bunun yaklaşık 5'te birinin tarımsal sulamada kullanıldığına dikkati çekti.

Üstün, bölgede ciddi boyutlara ulaşan kayıp, kaçak oranının en fazla tarımsal sulama yapan çiftçilerde görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Bazı çiftçi sivil toplum kuruluşları, yaptığımız kampanya ile bölge çiftçisine Türkiye'nin en ucuz elektriğini kullanma fırsatı verdiğimizi görmezden geliyor. Yüzde 75 indirim yapıyoruz,  Türkiye'de böyle bir indirim olan bölge yok. Yine geçtiğimiz yıllara ait bir elektrik bedeli almayacağımız gerçeğini de görmezden geliyorlar. Geçmiş yıllara ait borçları çiftçinin alınmıyor. Bunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bazı sivil toplum kuruluşları gerçekleri saptırarak, çiftçilerimizi yanlış yönlendirmeye çalışıyor." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'daki Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement