Sazan Islahı Projesi Hız Kazandı - Son Dakika
Yerel

Sazan Islahı Projesi Hız Kazandı

Sazan Islahı Projesi Hız Kazandı

Türkiye'nin potansiyel gelişiminde büyük payı olan su ürünleri sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Adem Tekinay,...

02.09.2012 12:50

Türkiye'nin potansiyel gelişiminde büyük payı olan su ürünleri sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, fakülte olarak yola çıkarken; "Tam uzmanlık,tam istihdam" sloganının tam uzmanlık kısmının altyapısını oluşturduklarını belirtti.

Dekan Prof. Dr. Tekinay, "Türkiye'de en önemli balık türü sayılan çipura,levrek gibi balıkları üniversitemizde üretmeye başladık. Bunun dışında DSİ kontrolünde üretilerek iç sulara salınan sazan balıklarını da öğrencilerimize eğitimleri esnasında gösterebilmek, uygulamalarını yaptırmak için DSİ ile protokolümüz paralelinde Ürkmez üretim tesislerindeki 10 bin tane sazanı havuzumuza getirdik. Bu sazanların ıslah çalışmalarını yaparak hem DSİ'ye katkı sağlamak istiyoruz hem de öğrencilerimizin pratik eğitimlerine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Tekinay, imzaladığı iş istihdam protokolleri ile 2012-2013 yılında alacağı tüm öğrencisinin geleceğini garanti altına olarak; Türkiye'de su ürünleri alanında öğrencilerine iş imkanı sunan tek fakülte olduklarının altını çizdi. Dört dörtlük bir eğitim ile başlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekinay, "Alabalık, sazan ve levrek üretim çalışmalarımız başarıyla devam ederken; Eylül 15'i itibariyle de akvaryum sistemimizi tamamlayacağız. Mikro alg serası oluşturarak burada Spirulina türünü üretime kazandıracağız. Türkiye'de yapılagelen ve yapılabilecek her türlü üretimi tesisimizde uygulamalarını öğrencilerimize göstermek suretiyle tam uzmanlık kısmını tamamlamış olacağız" diye konuştu. Tekinay 'mezun olmadan bütün pratik uygulamaları fakültede gören öğrencilerimizin yüksek ücretle büyük işletmelerde istihdam edilmelerini sağlayıp mühendislerimizi en az 5 yıl takip ederek ihtiyaç halinde destek vereceğiz' dedi.

"İYİ EĞİTİM ALAN MÜHENDİS İŞSİZ KALMAZ"

Fakültenin uygulamalı eğitim ve iş garantisi avantajlarını değerlendirmeleri için Ek Kontenjanla MF2 puan türünden 225.7 ve üstü puan almış olan tüm öğrencileri beklediklerini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Tekinay, " Su ürünlerinin üretiminden işlenmesine, pazarlamasından sektörle olan iletişimine kadar öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren, sektöre entegre edeceğiz. Okul döneminde kendi üretim birimlerimizde tatil dönemlerinde ise özel sektörün üretim birimlerinde öğrencilerimizi eğiterek mezun olur olmaz iş sahibi yapacağız" dedi.

Piyasada bulunan işsiz su ürünleri mühendislerinin en büyük nedeninin yeterli eğitim alamamaları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tekinay, " Imzalamış olduğumuz istihdam sözleşmeleri bize şunu söylüyor; iyi eğitim alan mühendislerimiz kesinlikle işsiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

(AH)

02.09.2012 12: 23: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sazan Islahı Projesi Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement