Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Amasya Valisi Öz: "Terörle mücadelede canlarımızı kaybettik, kanlarımızı döktük ama inşallah başa çıktık"

28.07.2013 11:08

Şehit aileleri ve gaziler, Amasya Valiliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan Vali Abdil Celil Öz, şehit aileleri ve gaziler ile her fırsatta bir araya geldiklerini anımsattı.

Öz, Türklerin Anadolu topraklarında var olmasını istemeyenlerin bulunduğunu belirterek, "1071'de Türk milletinin Anadolu'ya ayağını ilk attığı andan itibaren bizim burada olmamızdan, Müslüman Türk milletinin bu coğrafyada olmasından rahatsız olanlar fırsat buldukça bize içeriden ve dışarıdan parçalamaya gayret etmişlerdir. Buna bu millet bütün aşamalarda geçit vermemiştir" dedi.

Türk milletinin milli mücadelede yedi düvele karşı kahramanlıklar göstererek bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu anımsatan Öz, şöyle konuştu:

"Gelinen son noktada terör belasını bu milletin başına bela etmişler, 30 yılı aşkın bir süredir memleketimizde maalesef terörle mücadelede canlarımızı kaybettik, kanlarımızı döktük ama inşallah başa çıktık diyebilirim. Bu millet, bu memlekete içerden ve dışardan gelecek bütün tehlikelere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göğüs gerecektir. Canını kanını feda etmekten geri kalmayacaktır. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Bu bayrak sonuna kadar bu memlekette dalgalanacak, bu ezan bu minarelerde okunacaktır."

Eşi Rukiye Öz ile davetlileri ağırlayan Vali Öz, iftar yemeği sonrası katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

İftar programına AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz,  Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Vali Yardımcısı İsmail Akman, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır ile davetliler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri ile Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement