Şehr-i Dilara Türk Müziği Korosu", İlk Konserini Cumartesi Verecek - Son Dakika
Yerel

Şehr-i Dilara Türk Müziği Korosu", İlk Konserini Cumartesi Verecek

Şehr-i Dilara Türk Müziği Korosu", İlk Konserini Cumartesi Verecek

Kastamonu Şehr i Dilara Türk Müziği Topluluğu üyelerinin önderliğinde kurulan ve Ankara Musiki Cemiyeti'nden Yusuf Koçak’ın şefliğini yaptığı "Şehr i Dilara Türk Müziği Korosu", ilk konserini cumartesi günü verecek.

08.05.2014 12:20

Kastamonu Şehr-i Dilara Türk Müziği Topluluğu üyelerinin önderliğinde kurulan ve Ankara Musiki Cemiyeti'nden Yusuf Koçak'ın şefliğini yaptığı "Şehr-i Dilara Türk Müziği Korosu", ilk konserini cumartesi günü verecek..

Topluluğun kurucu üyesi Güray Soğancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konser hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Koronun çalışmalarına ekimde başladığını ifade eden Soğancı, şöyle konuştu:

"Kastamonu'da önemli bir eksikliği gidermek üzere yola çıktık. Yaptığımız çalışmalarla Kastamonu'da koro kültürü ve disiplini konusunda büyük bir açığı kapatacağımıza inanıyorum. Kastamonulu müzikseverler koromuza büyük ilgi gösteriyor. Koroya katılan arkadaşlarımız, bu işe çok emek verdi ve başardılar. Ayrıca Kastamonu'da görev yapan müzik öğretmenlerinden de koroya destekler oluyor. Bu konuda meslektaşlarıma da çok teşekkür ederim. Kastamonulu müzikseverleri cumartesi günü 20.00'de Kastamonu üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda ücretsiz vereceğimiz müzik ziyafetine bekliyoruz. Konserimizde, TRT Ankara Radyosu saz sanatçıları da bize eşlik edecek."

Soğancı, koronun 2 Haziran Pazartesi günü de Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başkentli müzikseverlerin karşısına çıkacağını dile getirerek, gereken desteğin sağlanması durumunda, ileride daha büyük çalışmalara imza atacaklarına inandığını kaydetti. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehr-i Dilara Türk Müziği Korosu', İlk Konserini Cumartesi Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement