Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik'ten Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik'ten Önemli Açıklamalar

Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik\'ten Önemli Açıklamalar

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, göreve geldikten sonra Şehzadeler Belediyesi’ne ait bir hizmet binası olmaması nedeni ile büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

16.06.2014 13:19

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, göreve geldikten sonra Şehzadeler Belediyesi'ne ait bir hizmet binası olmaması nedeni ile büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. "165 bin kişi mağduriyet yaşıyor" diyen Başkan Çelik, "Biz ilkokul öğrencilerinden bir komisyon kursaydık, hiç şüphem yok ki bu ihtiyaçları çok daha güzel tespit eder ve paylaşım yapardı. En azından Şehzadeler Belediyesine bir bina verirdi" şeklinde konuştu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Çok adaletsiz, hakkaniyetten uzak, tamamen baştan savma bir taksimat yapılmış. Benim için koltuk önemli değil ama burada aslında 165 bin kişilik bir mağduriyet var. Bunlar zamanında düzgün yapılmış olsaydı, biz bugün çok daha farklı noktalarda olabilirdik. Bu halka karşı, büyük bir hata yapılmıştır. Biz aylardır bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Bugün bir belediye, dilenci gibi 'yer kiralayacağım' durumuna düşmüştür. Biz bu sıkıntıları illaki aşacağız ama zaman kaybı oldu. Bu kurulum süreci bir şekilde tamamlanacak. Tabi bunun yanında başka işlerle de uğraşıyoruz. İki hafta için kaymakamlık binasına taşındık ama iki ayı buldu. Bütçemiz yok, kadromuz yok, yerimiz yok, aracımız yok hiçbir şeyimiz yok. Belediye başkanı olduktan sonra da bir ay kadar masraflarımı kendi bütçemden yaptım. Biz bu imkansızlıklarla çalışmaya başladık. En geç 15 güne kadar geçici olarak Ticaret Odası eski binasında hizmete başlayacağız, ardından da kalıcı bir hizmet binası ile ilgili bir takım alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Kalıcı bir binaya ihtiyacımız var. Çünkü bu binalar bizim ihtiyacımızın üçte birini karşılayacak bir durumda. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın, biz bu sıkıntıları aşacağız. Kesinlikle şikayet etmiyoruz, sadece işini düzgün yapmayanlara sitem ediyoruz. Vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunacağız" dedi.

"BEDESTEN NİKAH SALONU BAYRAMDAN SONRA HİZMETE BAŞLAYACAK"

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak Bedesten'i Vakıflardan kiraladıklarını belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi Bedesten Nikah ve Konferans Salonu'nun ihaleye çıkma aşamasına geldiğini söyledi. Çalışmaların bayram sonrasına kadar devam edeceği belirten Çelik, Bedesten'in en kısa süre içerisinde Şehzadeler halkı için hizmete açılacağını müjdeledi. Çelik, Bedesten'in çevresinde oluşturulacak tarihi çarşının da Osmanlı çarşısı şeklinde dizayn edileceğini söyledi.

1 TEMMUZ'DA ÇÖPLERİ BİZ TOPLAYACAĞIZ

Şehircilik anlamında verilen hizmetlerin bir kısmını yürütmeye başladıklarını belirten Başkan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"1 Temmuz itibari ile çöplerin toplanması ile ilgili hizmetler bize geçecek. Yasaya göre çöpün toplanması ilçe belediyelerine, depolanması ve bertaraf edilmesi Büyükşehir belediyelerine ait. Ancak geçen yıl Manisa Belediyesi ile yapılan ihale 1 Temmuz itibariyle tamamlanacak ve toplama işi bize geçecek. 65 mahallenin çöpünü biz toplayacağız. Çöplerin toplanması ile ilgili sıkıntılar olduğunu biliyorum, bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizzat ilettim. Bunun dışında Köylerden beldelerden mahalleye dönüşen yerlerin temizliği biz denetliyoruz, otları biz biçtiriyoruz. Bazı mahallelerimizde belediyemize ait piknik alanları var, onlarla ilgili projeler, sosyal alanlar planlıyoruz. Beldelerin umumi ihtiyaçlarını karşılayacak ihalelere çıkıyoruz. Parkların paylaşımı henüz yapılmadı ama Türk Telekom'la görüştük, parklarda ücretsiz internet hizmeti vereceğiz."

"HALKLA İÇİÇE OLMAYI SEVİYORUM"

Halkla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu kadar işimizin, sıkıntılarımızın arasında halkla ilişkileri hiç ihmal etmedik. İnşallah belediyemiz tam anlamıyla kurulduktan sonra da günümün yarısını halkımızın arasında geçirmeyi planlıyorum. Bizim en büyük farkımız bu zaten. Halkla iç içe olduğunuzda sorunları çok daha iyi görüyoruz. Bir belediye başkanının ulaşılabilir olması çok önemli. Vatandaş bizi rahatlıkla arayabilmeli. Bizimle ilgili bir sıkıntı varsa hemen hallediyoruz, değilse ilgililere iletiyoruz. Başkanlığın rahatı olmaz, ben göreve geldiğim günden bu yana bir gün bile tatil yapmadım ama bundan hiç şikayet etmiyorum. Kimse beni zorla başkan yapmadı, ben kendim bu işe talip oldum. Oflamaya puflama hakkım yok. Halkımızın da bize karşı bir teveccühü var. Bu da bizi mutlu ediyor. Hatta kimse bir şey istemiyor, 'sen önce düzenini bir kur' sonra isteriz diyorlar. Tabi ki eksiğimiz, kusurumuz olacaktır ama saygısızlığımız ve ihanetimiz asla olamaz. Vatandaşın gönlünün kırılmasına ve yolsuzluğa asla müsamaha göstermeyiz. Personelimiz de zaten bu konuda seçilmiş insanlar ve hepsi güler yüzlü" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik'ten Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement