Selçuk Tıp'ta 'Aile Hekimliği Günleri' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Selçuk Tıp'ta 'Aile Hekimliği Günleri' Düzenlendi

Selçuk Tıp\'ta \'Aile Hekimliği Günleri\' Düzenlendi

SÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 'Aile Hekimliği Günleri' Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

09.09.2013 15:58  Güncelleme: 16:01

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Aile Hekimliği Günleri" Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kamile Marakoğlu, Türkiye Aile Hekimliği Vakfı (TAHEV) Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Avrasya Aile Hekimliği Derneği (ESFAM) Başkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı Prof. Dr. Okay Başak, Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Saltuk ve çok sayıda akademisyen katıldı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türkiye'de 25 binin üzerinde aile hekimi olduğunu, aralarında akademisyenlerin de olduğu bilim insanlarını buluşturmanın önemli olduğunu vurguladı. 300'e yakın bilim insanını bir araya getirmenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Bu bilimsel etkinliğin her yıl düzenlenerek sürdürülmesini istiyoruz. Etkinliğin düzenlemesinde büyük emeği geçen ve karşılaştığı zorlukları azmiyle yenen Doç. Dr. Kamile Marakoğlu'na teşekkür ederim. Etkinliğin bilim alanına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

ESFAM Eşbaşkanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren de, artık yılda bir kez bir araya gelmenin yetmediğini daha sık buluşmaları gerektiğini belirterek, aile hekimlerinin kendilerini ilgilendiren bütün bilimsel toplantılara katılmalarını istedi. TAHUD Başkanı Prof.Dr. Okay Başak ise, Türkiye'de 79 tıp fakültesinin bulunduğunu, bunlardan 69'unda aile hekimliği kürsülerinin olduğunu ve çok aktif çalıştıklarını söyledi. Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Uz.Dr. Lütfi Saltuk da, emeği geçenlere teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Kamile Marakoğlu, "Modern tıp anlayışının en önemli parçalarından birisi olan Aile Hekimliği Uygulamaları ülkemizde başlamış bulunmaktadır. Hızlı bir geçiş dönemi yaşayan Aile Hekimliği, yaş, cins, hastalık ayırt etmeksizin, bireysel, kapsamlı, sürekli, bütüncül sağlık hizmetini prekonsepsiyondan ölüme kadar yaşamın her evresinde devam ettiren, bireye yönelik danışmanlık, sağlık eğitimi, tanı, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerle sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik kapsamlı hizmetleri vermek ile yükümlü bir bilim dalıdır. Özellikle de günümüzün hızla değişen ilaç, tedavi yöntemleri ve teknoloji uygulamaları ile artan bilgi ihtiyacı yanı sıra oluşabilecek yan etki ve komplikasyonlarının tanınması takibi de aile hekimleri açısından önemlidir. Bu edenle her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz aile hekimliği günlerinde bu yıl ana temamız dahiliye ve pediatri güncel konularından oluşmakta olup, ileriki yıllarda daha spesifik konularda yoğunlaşmayı planlamaktayız" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından birinci oturum "Hipertansiyonda Güncelleme 2013: Yeni Tanı Konmuş Hipertansiyon Hastasının Tedavisi" konulu sunumla başladı. Sunumun oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı yaparken, konuşmacı olarak Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniğinden Doç. Dr. İsmet Tamer katıldı. "Diyabette Tedavi" konulu sunumda ise, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Levent Kebapçılar konuştu. Diğer sunumlarda "Hiperlipidemi Tanı, Tedavi ve Takibi", "Ağrıya Yaklaşım", "Reflü ve Dispepside Tanı ve Tedavi", "Diyabet Tedavisinde Metforminin Yeri", "Çocuklarda Döküntülü Hastalıklar ve Yaklaşım", "Yenidoğan ve Süt Çocukluğu Beslenmesi", "Birinci Basamakta KOAH ve Sigara", " Akılcı İlaç Kullanımı" konuları ele alındı. Sempozyum - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Tıp'ta 'Aile Hekimliği Günleri' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement