Senfoni'den Muhteşem 10. Yıl Konseri - Son Dakika
Yerel

Senfoni'den Muhteşem 10. Yıl Konseri

Senfoni\'den Muhteşem 10. Yıl Konseri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10.yılı münasebetiyle verdiği özel konser büyük ilgi gördü.

25.02.2012 14:05

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle verdiği özel konser büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yaptı. Konser öncesi, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın 10. yılı nedeniyle bir konuşma yapan Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanı ve Orkestra Şefi Ender Sakpınar, orkestranın genç ve dinamik müzisyenlerden oluştuğunu belirterek, "Orkestramız, senfoni orkestraları için kısa sayılabilecek bir zaman dilimi içerisinde başarılı işlere imza attı. Nefes ve 72. Koğuş film müziklerini başarıyla seslendirdi. Her hafta verdiği konserlerle Eskişehir kültür hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye'nin en genç senfoni orkestralarından bir olan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, her geçen sene yükselen başarı grafiğiyle Türkiye'deki senfoni orkestraları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Bu başarıların gerçekleşmesinde emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimize, tüm müzisyen ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, her hafta konserlerimize gelerek bizi yalnız bırakmayan tüm sanatsever dostlarımıza şükran borçluyuz" şeklinde konuştu.

10 Yıl Özel Konseri dolayısıyla zengin bir repertuar hazırlayan Senfoni Orkestrası konserin ilk bölümünde, konuk solistlerden bandoneon sanatçısı Tolga Salman ile birlikte Piazzolla'nın 6 Tango Öyküsü adlı eserini seslendirdi. İkinci bölümde ise pan flüt sanatçısı Marian Gheras ile birlikte muhteşem bir performans sergileyen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ayrıca, orkestra'nın 2-3 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda vereceği konsere klarinet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu konuk solist olarak katılacak. Konserin orkestra şefliğini ise Naci Özgüç üstlenecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Senfoni'den Muhteşem 10. Yıl Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement