Sibel Gelbul, İçel Sanat Kulübü Başkanlığına Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Sibel Gelbul, İçel Sanat Kulübü Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Sibel Gelbul, İçel Sanat Kulübü Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

İçel Sanat Kulübü’nün bir önceki dönemde başkan yardımcılığını yapan iş kadını Sibel Gelbul, kulübün hafta sonunda yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

05.06.2014 14:58

İçel Sanat Kulübü'nün bir önceki dönemde başkan yardımcılığını yapan iş kadını Sibel Gelbul, kulübün hafta sonunda yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Gelbul'a, önceki dönemin Kulüp Başkanı Fatih Alkar da destek verdi.

İçel Sanat Kulübü'nün olağan genel kurulu 7 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Genel kurulda bu yıl iki aday yarışacak. Mevcut Başkan Eyüp Dinç'in yeniden aday olacağı öğrenilen genel kurulda, dergilerde sanat yazıları yazan ve Fatih Alkar'ın başkan olduğu bir önceki dönemde başkan yardımcılığı görevini yürüten iş kadını Sibel Gelbul da Başkan Dinç'in karşısına aday olarak çıktı.

Kulüp başkanlığına adaylığını Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde Yönetim Kurulu listesinde yer alacak isimlerle birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklayan Gelbul, kulübün kuruluşundan bugüne 25 yıllık süreçte katkı sunan, emek veren tüm başkan ve yöneticilere teşekkür etti. "Bizler, saygı ve sevgi ölçüsü içinde demokrasiyi içselleştirerek, kırmadan, dökmeden gelenekçi anlayışın sanat adına sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Gelbul, İçel Sanat Kulübü'nün sanatta yaratıcılık gücünün, inceliğinin, güzelliğinin ve estetik anlayışının çok daha geniş kesimlerle kucaklaşmasını savunduklarını söyledi. Mersin'de kentlileşmenin ve kent kültürünün sanatın gücüyle yerleşeceğine inandıklarını belirten Gelbul, "Bu nedenle sanatın, olanaklar ölçüsünde kapalı mekanlardan mahallelere, sokaklara, kentin meydanlarına, çocukların oyun parklarına ve köylere taşınması gerektiğini savunuyoruz. Sanat, açık alanların özgürlükçü havasıyla kucaklaşmalıdır. Bu ise bir proje ve geniş ölçekli bir zaman planlaması içinde yapılabilir" dedi.

Seçildikleri takdirde, Dünya Öykü Günü, Dünya Şiir Günü, Dünya Sanat Günü, Dünya Tiyatro Günü gibi özel günleri hiç unutmamaya çaba göstereceklerini ifade eden Gelbul, "Bizler, sanatın 'herkes için' olduğuna inanıyoruz. Bizler, kültür-sanat alanında uygulanabilir sosyal projeler üretmek, ürettiğimiz projelerin hayatta karşılığını yaratmak, birlikte el ele, kol kola, omuz omuza çalışmak istiyoruz. İçel Sanat Kulübü'nün iç işleyişindeki 'bazı eksiklikler' yerine 'yarışmacı demokratik anlayışın' daha üretken ve daha paylaşımcı sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bu anlayış ve düşüncelerimizden dolayı İçel Sanat Kulübü'nün yönetimine aday olduğumuzu açıklıyoruz. Ayrıca kulübümüzün 22 seneden sonra bir kadın başkan adayına destek vermeniz durumunda, ekibimizle birlikte kulübümüze 'bir kadın elinin' dokunmasının neleri değiştirip, dönüştüreceğini görmenizi özellikle arzuluyoruz" diye konuştu.

Sibel Gelbul'un listesinde şu isimler yer alıyor: Orhan Özdemir, Hamza Şimşek, Cansu Anılan, Murat Taşdemir, Mehmet Tekkanat, Meral Hamamioğlu, Şahin Özkan ve Nazmi Bayrı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sibel Gelbul, İçel Sanat Kulübü Başkanlığına Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement