Perşembe'de Vapur Sorunu - Son Dakika
Yerel

Perşembe'de Vapur Sorunu

Perşembe\'de Vapur Sorunu

Perşembe Belediye Başkanı Bahtiyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen vapurun balıkçı barınağında atıl beklediğini belirtti.

16.06.2014 16:50  Güncelleme: 08:51

Perşembe Belediye Başkanı Bahtiyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce geçen yıl belediyelerine hibe edilen vapurun balıkçı barınağında atıl beklediğini belirterek, "Gemiyle ilgili kararı bir ay içinde verip, bu gemi olayından kurtulmak istiyoruz." dedi.

Vapurun bekletildikçe ve bakımsız kaldıkça çürümeye başladığını belirten Bahtiyar, bu nedenle bazı çözümler üretmeyi planladıklarını, bu kapsamda Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile görüştüklerini ifade ederek, "Gelip inceleyecekler ve ona göre karar verecekler. Bu gemiyi 150 bin lira karşılığında hurda olarak almak istiyorlar. Bu gemiyi yüzdürmemek kaydıyla ilçede uygun bir yer bulup oraya çekip yemek yeme, düğün yapma, nikah kıyma gibi nostaljik mekan olarak kullanabiliriz. Bu düşüncemiz de var. İlçemiz sakin şehir ama denizimiz çok hırçın. Bu nedenle bu geminin zamanla zarar göreceğini tahmin ediyoruz. Şu anda bu gemiye uygun limanlarımız mevcut değil. Diğer bir düşüncemiz ise, gemiyi uygun bir yerde batırıp o bölgeyi dalgıç turizmine açabiliriz. Gemiyle ilgili kararı bir ay içinde verip, bu gemi olayından kurtulmak istiyoruz." diye konuştu.

Bahtiyar, geminin balıkçı barınağında durdukça belediyeye belli bir külfeti olduğunu, bu nedenle vapurun durumunu bir an önce çözüme kavuşturmanın öncelikleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Bin 200 yolcu kapasiteli, 65 metre uzunluğundaki vapur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, 5 Ekim 2013'te Perşembe Belediyesine hibe edilmişti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Perşembe'de Vapur Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement