Silvan'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Karla Mücadele Çalışmaları

Silvan\'da Karla Mücadele Çalışmaları

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 4 gündür ulaşıma kapalı olan 20 köy yolunu açmak için çalışma başlatıldı.

11.02.2012 11:23

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 4 gündür ulaşıma kapalı olan 20 köy yolunu açmak için çalışma başlatıldı.

Silvan'da bir hafta önce başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ve tipi, 20 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Silvan Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı bir greyder ile iki karla mücadele ekibi, Boyunlu köy grup yolu üzerinde bulunan 12 köy yolunu ulaşıma açmak için seferber oldu. Kayadere köyünde yolların kapalı olması nedeniyle bir haftadır eğitim verilemezken, diğer köylerde de 4 gündür öğrencilerin okula gidemediği iddia edildi. Boyunlu köyü sakinlerinden Mehmet Simpil, "Öğrenci

servisinde taşımacılık yapıyorum, tam 4 gündür yollarımız kapalı. 4 günden bu yana hiçbir çalışma yapılmadı, sadece bugün greyderin geldiğini görüyoruz. Kar aralıksız bir şekilde devam ediyor, şehirle hiçbir bağlantımız kalmıyor. Öğrencileri okula götürüp getirmekten korkuyoruz, yollar kapalı. Geçenlerde bir arkadaşımız öğrenci servisi yaparken kaza geçirmişti. Bizim kaymakamımızdan ricamız; iki günde bir yollarımızın açılması için çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada PTT kargo aracı, Bayrambaşı beldesindeki Jandarma Karakolu'na evrak götürürken Silvan Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin ulaşıma açtığı yolda mahsur kaldı. Yola devam edemediği için araç geri dönmek zorunda kaldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement