Sinop'ta Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Nevruz Kutlamaları

Sinop\'ta Nevruz Kutlamaları

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Kutlamaları kapsamında Sinop'ta tören düzenlendi.

21.03.2012 17:35

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Kutlamaları kapsamında Sinop'ta tören düzenlendi.

Sabah saatlerinde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlik Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programla devam etti. Programa Vali Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yarımcısı Hıdır Kahveci, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz yaptığı konuşmada, nevruzun birlik ve beraberliği bozucu değil, aksine birlik ve beraberliği sağlayan bir bayram olduğunu söyledi. Vali Cengiz, "Nevruz Türk dünyasında bahar bayramı olarak kutlanıyor. Bize düşen nevruzun birlik ve beraberliğimizi bozucu tavırların yanlış olduğunu, nevruzun bir Türk bayramı bir bahar bayramı olduğunu yeni nesillere anlatmamız gerekiyor. Nevruzu birliğimizi, bütünlüğümüzü zedeleyici bir olay değil, birlik ve bütünlüğümüzü geliştirici bir gün olarak kutlamamız gerekiyor" dedi.

Sinop'un orman zengini bir il olduğunu kaydeden Vali Cengiz, "Sinop'un yüzde 60'ı orman. Bu noktada çok zengin bir bölgedeyiz. Bu zenginliği arttırarak sürdürmemiz, daha büyük ve kaliteli ormanları gelecek nesillere aktarmamız ve taşımamız gerekiyor. Türkiye'de daha önce, çok daha fazla ormana sahip iken, bu ormanların aşındırıldığı görüyoruz. Ormanlar sadece milli servet değil, evrensel bir servettir. Bu gün dünya iklimini ayakta tutan en büyük etkenlerden biri amazon ormanlarıdır. Demek ki ormanlar milli zenginlikler değil, evrensel, tüm dünyayı hitap eden zenginliklerdir. Buna sahip çıkmamız insanlık olarak en önemli görevlerimizden birisi. Dolayısı ile bu bilinci insanlarımıza vermemiz gerekiyor. Türkiye orman bilinçlendirmesi ya da ormanla ilgili düzenlemeler konusunda ciddi mesafeler kat etti. Eskiye göre ormana ve ağaca olan ihtiyaç gittikçe azaldı. Bu da orman varlığımızın korunması ve gelişmesi noktasında önemli bir etken" diye konuştu.

Program sonunda 'ağaç, orman ve su' konulu resim, şiir, kompozisyon ve hutbe yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Fırat Özcan, kompozisyon yarışmasında birinci olan İstiklal İlköğretim Okulu öğrencisi Selenay Berfin Gülümoğlu, resim yarışmasında birinci olan Sinop Lisesi öğrencisi Elif Tanrıkulu ile hutbe yarışmasında birinci olan Yalı Köyü İmamı Fikri Çınar ödüllerini Vali Dr. Ahmet Cengiz'in elinden aldı. Yarışmalarda ikinci ve üçüncü olanlara da ödülleri verildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement