Şiran Belediye Başkanı Altıparmak'tan Vali Mayda'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şiran Belediye Başkanı Altıparmak'tan Vali Mayda'ya Ziyaret

Şiran Belediye Başkanı Altıparmak\'tan Vali Mayda\'ya Ziyaret

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ı makamında kabul etti.

08.10.2013 17:43

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ı makamında kabul etti.

Altıparmak, ziyaretin amacının geçen yıl Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında başlattıkları ve Şiran'a özgü "Ala Kilim" projesi ile ilgili bilgi vermek ve proje kapsamında örülen bir kilimi Vali Mayda'ya hediye etmek olduğunu söyledi.

Belediye tarafından açılan ala kilim kursunun 120 bin liralık bir proje olduğunu ifade eden Altıparmak, ^"Kursumuza 15 kadın kursiyer katıldı. Ala kilim ilçemiz köylerine özgü bir gelenek ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuştu. Açtığımız kursla bu geleneğimizi yaşatarak turizme kazandırmak ve ilçe ekonomisine katkı sağlamayı amaçladık" dedi.

Vali Mayda ise Türk kültürünün en zengin kaynaklarından birini oluşturan el sanatları içinde el dokumacılığının ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geçmişten günümüze dokumacılık Türklerin başlıca uğraşı olmuş, gittikleri her yerde en güzel örnekleriyle yaşatmışlardır. Şiran'da dokunan ala kilim, renkleri ve motifleri ile ayrı zenginliğe sahip kilimlerin en güzel örneklerinden biridir. Unutulmaya yüz tutmuş yöremize ait geleneksel el sanatı ala kilimimizi yeniden gündeme getiren ve onlara hayat veren Şiran Belediyesine, hocalarımıza, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum."

Altıparmak, ziyaretin sonunda Vali Mayda'ya ala kilim hediye etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şiran Belediye Başkanı Altıparmak'tan Vali Mayda'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement