Şırnak'ta Köye Dönüş Protestosu - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Köye Dönüş Protestosu

Şırnak\'ta Köye Dönüş Protestosu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Bölücek köyünde köye dönüş kapsamında tazminat ile ilgili dosyaları kabul edilmeyen Cami ve Okul Mahalle sakinleri adına 5 mahalle ortak basın açıklaması düzenledi.

21.03.2014 17:51

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Bölücek köyünde köye dönüş kapsamında tazminat ile ilgili dosyaları kabul edilmeyen Cami ve Okul Mahalle sakinleri adına 5 mahalle ortak basın açıklaması düzenledi.

Şırnak Valiliği önünde toplanan köylüler adına basın açıklamasını Ramazan Yiğit okudu. Yiğit, "Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Bölücek köyü Okul, Cami, Ballı, Değirmen ve Günyüzü olmak üzere beş mahallemiz 1988 yılından 1991 yılana kadar güvenlik nedeniyle boşaltılmıştır. Bölücek köyümüzün beş mahallesinin güvenlik nedeniyle boşaltıldığına dair jandarma karakolunda civar köy muhtarlarıyla birlikte 8 köy ve mahalle muhtarları düzenlenen tutanaklara imza vermişler. Bölücek köyünde bulunan 5 mahalle halkı sakinleri 5233 sayılı yasadan faydalanmak için Şırnak Valiliği Zarar Tespit Komisyonu'na başvuru yaptıkları halde Okul ile Cami mahalle sakinleri adına hiçbir dosya tanzim edilmemiştir. Sadece Ballı, Değirmen ve Günyüzü mahalle sakinlerine ait dosyalar düzenlenmiştir. Köylü olarak mağdur durumda kaldık, boşaltma nedeniyle civar il ve ilçelere göç etmek zorunda kaldık. Mağduriyetimiz son derece ilerlemiş durumdadır. Dosyaları yapılmayan Okul Mahallesi ile Cami Mahallesi sakinleri adına dosyalarının düzenlemesini ve tazminatlarının verilmesini istiyoruz. Bu iki mahalle sakinleri yasadan yararlanamazlarsa biz diğer mahalle sakinleri de yararlanmak istemiyoruz. Dosyaların durdurulmasını istiyoruz. Okul ile Cami Mahallesi sakinlerinin dosyalarının dahil edilmesini istiyoruz. Yoksa bu durum köylüler arasında önlenmesi güç olayların çıkmasına sebep olacaktır. En fazla mağdur olan bu iki mahalle sakinleridir. En fazla olay bu iki mahallede meydana gelmiştir. Sarp ve dağlık bölge arasında kalan bu iki mahalle sakinlerinin de tazminat ile ilgili dosyalarının yapılması konusunda yardım bekliyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Köye Dönüş Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement