Sokak Hayvanlarına Otel Konforunda Bakım Hizmeti Verilecek - Son Dakika
Yerel

Sokak Hayvanlarına Otel Konforunda Bakım Hizmeti Verilecek

Sokak Hayvanlarına Otel Konforunda Bakım Hizmeti Verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'da 170 dönümlük arazide yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yerden ısıtma sistemi, tam teçhizatlı ameliyathanesi ve antibakteriyel özellikli kaymaz ve kir tutmaz zemin özellikleriyle hayvanlara otel konforu sunacak Dış yüzeyi doğal.

12.05.2014 12:03

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra'da 170 dönümlük arazide inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tamamlanmasıyla sokak hayvanlarının her türlü ihtiyaçları giderilerek tedavi ve bakımları yapılacak.

Hayvanların bulunduğu tüm ünitelerde barınak stresini azaltmak için doğal taş görünümlü zemin kullanılan merkezde, müdahale görmüş hayvanların hava koşullarından etkilenmeden ünitelere transferini sağlamak için binaların aralarında yarı kapalı tüneller tasarlandı.

Operasyon ve ilk müdahale bölümleri arası geçişler "steril hollerle" sağlanan merkezde, röntgen hizmetlerinin verildiği oda, radyasyon tehlikesini en aza indirmek amacıyla kurşunla kaplanarak Türk Atom Enerjisi Kurumu'nun standartlarını karşılayan yapı haline getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin yapımında son aşamaya geldiklerini söyledi.

Arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiğini ifade eden Poyraz, hayvanların rahat etmesi için merkezin planını hazırlarken birçok kesimden görüş aldıklarını kaydetti.

Poyraz, merkezin Türkiye'ye örnek olması amacıyla projenin hazırlandığını dile getirerek, "Girdiğinizde ameliyat öncesi bir alan var. Sonra ameliyathanemiz, röntgen ve ultrason benzeri tetkiklerin yapılacağı alanımız var. Diğer taraftan ameliyat sonrası bakımların yapılacağı bölümler var. 3 tane ayrı ayrı bakım ünitemizin yanında kuduz ve uyuz bakım birimlerimiz ayrıca bulunmaktadır. Ayrıca yarı açık alanlarımız olacak. Bu kısımlar 5 bölümden oluşuyor, buralara saldırgan ve hastalık yayma endişesi taşınan sokak hayvanlarını koyacağız" diye konuştu.

"Otel konforunda hizmet verilecek"

Merkezin yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını belirten Poyraz, alanların mümkün olduğunca güneş enerjisiyle ısıtıldığını söyledi.

Poyraz, yazın sıcağa, kışın da soğuğa engel olacak şekilde merkezin izolasyon sistemleriyle kaplandığını anlatarak, "İnsanlar olarak konforumuza nasıl düşkünsek burada hayvanlarımıza da alttan ısıtmalı, düzenli yemeklerinin verildiği, onları 5 yıldızlı otel formatında ağırlayarak sağlıklarına kavuşturmayı amaçladık" dedi.

Kapalı alanlarda yaklaşık 200-250 hayvanın barınabileceğini vurgulayan Poyraz, "5 açık bölümümüz var, her bölümde 500-600 hayvan olacak şekilde düşündük. Ancak bölümlerimizi de kendi içlerinde alanlara ayırabilme şansımız var. Fakat ilk etapta bin ile bin 500 hayvanı geçmemeyi düşünüyoruz. Burada ağırlıklı olarak aşılama, kısırlaştırma, kuduz ve parazit tedavisi yapılarak aldığımız yere bırakma sistemini de uygulayacağız" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sokak Hayvanlarına Otel Konforunda Bakım Hizmeti Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement