Sökeli Jön Mesut Engin Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Sökeli Jön Mesut Engin Kabri Başında Anıldı

Sökeli Jön Mesut Engin Kabri Başında Anıldı

Geçtiğimiz yıl 21 Aralık’ta memleketi Söke’de toprağa verilen bir dönem Yeşilçam sinemasının bebek yüzlü jönü Mesut Engin (Kundak) kabri başında anıldı.

21.12.2013 16:29

Geçtiğimiz yıl 21 Aralık'ta memleketi Söke'de toprağa verilen bir dönem Yeşilçam sinemasının bebek yüzlü jönü Mesut Engin (Kundak) kabri başında anıldı.

Sökeli oyuncu ve menajer Mustafa Kavruk ve cast sorumlusu Selami Taner tarafından anma düzenlenirken; Sökeliler Mesut Engin'i unutmadı. Mesut Engin'in babası Tahsin Kundak, kız kardeşi Nazan Kundak, Sökeli sinema ve sanat gönüllüleri Selami Taner, Mustafa Kavruk, Zeki Varlı, Söke Şehir Tiyatro Derneği Başkanı Birşan Sümer, tiyatro yönetmeni Barış Demirkaya'nın katılımıyla ilk olarak Söke merkez Kocacami'de mevlüt okutuldu. Daha sonra Mesut Engin'in ilçenin Granta mezarlığında bulunan kabri başına geçildi. Mesut Engin'in mezarı çiçeklerle donatılırken, Kabristanda Mesut Engin için dualar okundu.

1973 yılında Ses Dergisi'nin Sinema Artisti birincisi olan bir dönem Yeşilçam'da fırtınalar estiren jönü Mesut Engin geçtiğimiz yıl 21 Aralık'ta memleketi Söke'de toprağa verilmişti. Geçirdiği kaza nedeniyle yaşama küsüp uzun süre sefalet içinde yaşamını sürdüren ünlü aktör Mesut Engin (Kundak) kalp, solunum ve beslenme yetmezliği ile kansızlık nedeniyle İstanbul Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış; doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sökeli Jön Mesut Engin Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement